Szlovéniában edzőtáboroznak legjobb strandröplabdázónőink

Szlovéniából kapott meghívót edzőtáborozásra a Magyar Röplabda Szövetség. Ezt kihasználva a legjobb női párosaink ezekben a napokban Ljubljanában és Umagban együtt készülnek két-két szlovén és ciprusi, illetve hét amerikai párossal, amelynek keretén belül számos edzőmérkőzést is vívnak.

 

A mieink közül a két Kontinentális Kupára készülő kettős, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), illetve Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC) mellett a harmadik legtöbb világranglista ponttal rendelkező Győri Panna és Harmat Borbála (Gödöllői RC/Beach Sport) képviseli. Utóbbi kettő péntek óta tartózkodik a szlovén fővárosban, míg Lutterék szombat este csatlakoztak hozzájuk.

Gyakorlatilag az edzőtáborban Európa, kontra Amerika csapatverseny zajlik: szombaton két-két mérkőzést vívtak párosaink az amerikaiak ellen, s a bajnoki ezüstérmes Szabó és Háfra az egyiket meg is nyerte. A meccsek vasárnap is zajlanak majd.

De nem csak a strandröplabdáról szól a program: péntek este a város polgármestere fogadta díszvacsorán a játékosokat, míg délután a bledi tóhoz látogattak el a versenyzők.

 

********************

 

Ugyancsak strandröplabdázóinkhoz tartozó hír, hogy több World Tour-tornán szereztek indulási jogot versenyzőink: a május 28-án rajtoló ostravai 4 csillagos verseny selejtezőjében Dénesi Brigitta és Tóth Eszter (Gödöllői RC) léphet homokra, míg a június 6-án kezdődő badeni tornán ők egyelőre várólistán vannak, de Szabó és Háfra, valamint Győri és Harmat érdekelt lesz a selejtezőben. A fiúknál ugyanitt Oláh Botond és Stréli Bence (SRSE) indulhat a selejtezőben, Hajós Artúr és Mikuláss Marcell (SRSE), valamint Rozgonyi Bálint és Soós Izsák (Pénzügyőr) pedig még az előbbre lépésben reménykedik.

 

********************

 

Szombaton rendezték meg Kispesten, a Kispest Open ranglistapontszerző strandröplabda utánpótlásverseny második fordulóját U16-os és U20-as korosztályban. A következő eredmények születtek: