Dékány és Villám is a Vasasban marad

Két válogatott kerettag játékosával, Dékány Bernadettel és Villám Lillával is szerződést hosszabbított a bajnoki címet megszerző Vasas Óbuda. A játékosokkal a klub honlapja készített interjút a bejelentést követően. Az alábbiakban ezeket olvashatják.

 

Újabb fontos kérdés dőlt el a Vasas Óbuda 2019-2020-as játékoskeretével kapcsolatban: a szezon közben hazatért négyes ütő, a jelenleg a magyar válogatottal készülő Dékány Bernadett a következő idényben is bajnoki címvédő csapatunkat erősíti!

“Amikor januárban a Vasas lehetőséget adott nekem a hosszú kihagyásom után, az volt a célom, hogy újra formába kerüljek. Ez azt gondolom jól sikerült, ráadásul nagyon jól éreztem magam, a csapattársaimmal és a vezetőedzővel is jól kijöttem, és mivel Kuba mellett többen is a maradás mellett döntöttek, nekem sem kellett sokat gondolkoznom a hosszabbításon” – mondta honlapunknak szerződése aláírása után Dékány.

Állítása szerint a külföldön szereplés továbbra is ott van az álmai között, azonban az ismerős, itthoni közeg nagyon jó hatással volt rá, ráadásul egy olyan Vasasnak lehet a kulcsembere, amely a következő idényben a Bajnokok Ligájában is szerepel.

“Amikor hazatértem, egyáltalán nem gondolkoztam bajnoki címben, vagy BL-ben, de az ez utóbbiban való pályára lépés finoman szólva sem adatik meg minden évben, így ez jelentősen befolyásolta a döntésemet” – fogalmazott az ütőjátékos. Hozzátette: a szakosztály vezetősége által felvázolt jövőképet jónak tartja, ez is a hosszabbítás mellett szólt.

Meglátása szerint az, hogy a keret magja együtt marad, nagy előnyt jelenthet a csapat számára.

“Megismertük egymást a pályán és azon kívül is, tudjuk a másik szokásait, ami főleg a következő idény kezdetén lesz fontos, már csak azért is, mert mi vagyunk a címvédők, így mindenki minket akar majd elkapni. Nekünk azonban ezzel nem szabad foglalkoznunk, csak saját magunkkal, illetve mindig a soron következő mérkőzéssel kell törődnünk, és akkor megismételhető az elmúlt szezon sikere” – tekintett előre a jövőre Dékány Bernadett.

A saját állapotáról azt mondta, a mezőnymunkájával és a nyitásfogadásával már elégedett, de támadásban még nem érzi magát úgy, mint a kihagyása előtt. Ennek ellenére örül, hogy a bajnoki döntőben, amikor igazán számított, és amikor nehéz helyzetben volt a csapat, a hálónál is meg tudta oldani a feladatát.

“Ebben vélhetően benne volt az elmúlt pár évben összegyűjtött külföldi tapasztalat, amit most itt, a válogatottnál is igyekszem kamatoztatni. Mindig van mit javítani, mindig van miben fejlődni, ebben is jó lesz a nemzeti csapattal eltöltött idő. Az edzések már most kemények, és nagyon soknak tűnik most az előttünk álló négy hónap, de a hazai Európa-bajnokság mindenkinek nagy motiváció” – zárta szavait röplabdázónk, akinek – és a keret minden tagjának – természetesen ezúton is sok sikert kívánunk a nemzeti csapatban!

 

A saját nevelésű Villám Lilla – aki tavaly nyáron két nyíregyházi év után tért vissza klubunkhoz – szerződéshosszabbítása kapcsán azt mondta: annak ellenére is sokat fejlődött a mögöttünk hagyott idényben, hogy a második felében kevesebb játéklehetőséghez jutott, így úgy döntött, továbbra is nálunk szeretne bizonyítani.

“Elértük, amit a szezon elején kitűztünk magunk elé. Remek csapattá kovácsolódtunk, és bár tavaly augusztusban valószínűleg senki nem gondolta, hogy mi leszünk a bajnokok, ahogy teltek a hónapok, láttuk, hogy mindenkit meg tudunk verni. Örülök, hogy ezt a rájátszásban is sikerült bizonyítanunk” – fogalmazott a 21 éves röplabdázó.

Saját maga teljesítményével kapcsolatban kijelentette, szeretett volna az idény második felében is olyan teljesítményt nyújtani, mint az elején, de ez nem így alakult.

“Kubát remek edzőnek tartom, a Vasasnál pedig minden lehetőség adott ahhoz, hogy még előrébb lépjek” – jelentette ki Lilla, akinek maradásában vezetőedzőnk személye mellett a már biztosan maradó játékostársak is sokat nyomtak a latba.

Tavaly nyári, Budapestre való visszaköltözésével kapcsolatban kiemelte, először furcsa volt számára megint a fővárosban lenni, de az, hogy elkezdte egyetemi tanulmányait, olyan új impulzusokat adott neki, amik megkönnyítették a visszaszokást.

“Nyilván annak is megvolt az előnye, hogy Nyíregyházán szinte csak az edzésekre kellett koncentrálnom, de azért az, hogy csak edzem és pihenek, egy idő után monoton tud lenni. Egy percig sem bántam meg, hogy beiratkoztam a SOTE-ra, mert bár nem volt mindig egyszerű összeegyeztetni a sulit és a röplabdát, de minden nap végén úgy feküdhettem le aludni, hogy hasznosan töltöttem az időmet. Ráadásul így nyáron pályára léphetek az Universiade-válogatottban is, aminek ugyancsak nagyon örülök” – nyilatkozta a válogatott játékos.

Utóbbi eseménnyel kapcsolatban nagyon várja a felkészülést, mert Leiszt Máté szövetségi edzővel még nem dolgozott korábban, ráadásul olyan játékosokkal is közelebbi ismertséget köthet – többek között a keretünkhöz augusztusban csatlakozó Gyimes Zsófiával -, akikkel még nem volt alkalma együtt játszani.

“Bízom abban, hogy ott is jó közösség alakul majd ki, és Nápolyban szép eredményt érünk majd el” – tekintett előre a júliusi megméretésre Lilla, aki addig a homokon bizonyíthat: Hajós Alíz párjaként elindul a strandröplabda országos bajnokság jövő hétvégi első fordulóján.

“Nagyon furcsa volt két év után megint kimenni a homokra, de nem akartam teljesen elszakadni a labdától ezekben a hetekben sem. Ennek ellenére nagyon élvezem, remélem, tudunk pár meccset nyerni Csepelen is.”