Döntött az elnökség: létszámemelés a férfi NB I-ben is

Megtartotta májusi ülését is a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, amelynek legfontosabb témája a május 25-i, nyíregyházi küldöttgyűlés előkészítése és dokumentumainak elfogadása volt.

 

Az elnökség jóváhagyta a 2018-as év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint a 2019-es év pénzügyi tervezetét, amelyet természetesen a küldöttgyűlésnek is el kell majd fogadnia. A könyvvizsgálói és ellenőrző testületi beszámoló is teljesen pozitív képet ad a szövetség gazdasági feladatainak ellátásáról.

A küldöttgyűlésen egy alapszabály-módosítási javaslat is be lesz terjesztve, mégpedig a Fellebbviteli Bizottság létrehozásáról. Ez más szakszövetségek gyakorlatához hasonlóan a klubok, illetve versenyzők vitás ügyeiben hivatott dönteni másodfokon. Emellett elfogadása esetén az MRSZ alapfeladatai közé kerül beemelésre a működési feltételek biztosítása is.

A TAO-iroda tájékoztatása szerint lezajlottak a 2019–2020-as pályázatok megfelelési vizsgálatai, s elkezdődték kiküldeni a kluboknak a felhívásokat a hiánypótlásokra. A pályázatok elbírálásai augusztusban zajlanak majd.

Javában folyik a jegyértékesítés az augusztusi Európa-bajnokságra is. Ezzel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy június 13-ig kell visszajelezniük a velünk egy csoportban lévő országok szövetségeinek a jegyigényeikkel kapcsolatban. Az MRSZ ezt követően kedvezményes áron kínál majd belépőket az egyesületek és az iskolák számára.

Az elnökség elfogadta a 2019–2020-as bajnokság versenykiírását. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy az elnökség pozitívan bírálta el a Szolnoki RK kérelmét, hogy emeljék meg a férfi NB I létszámát tizenkettőről tizennégyre. Így a két évvel ezelőtt még kupagyőzelmet ünneplő klub mégsem esett ki az élvonalból, hanem a következő idényben is a tagja marad annak. Az élvonal tizennegyedik helyén a Tomanóczy Tibor irányította férfi juniorválogatott indul majd.