Színpompásra sikerült az ülőröplabda Eb sorsolása

Vasárnap ünnepélyes keretek között a Vigadó téri Budapest rendezvényhajón megtartották a július 13-21. között, a Ludovika Arénában megrendezendő ülőröplabda Európa-bajnokság sorsolását.

 

Igencsak impozáns volt a látvány, hiszen a hajóról a pesti oldalon a Vigadó, a budain pedig a Vár és a Várkertbazár nyújtott festői körítést sorsolást megtekintő magyar és szlovén válogatott játékosai, a média és a Magyar Röplabda Szövetség munkatársai számára.

Az ünnepélyes sorsoláson Branko Mihorko, az Európai Ülőröplabda Szövetség szlovén elnöke, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások minisztériumának sportért felelős államtitkára, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gangl Edina, Európa-bajnok vízilabdázó, Budapest Sportfőváros nagykövete és Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára mondott ünnepélyes beszédet, majd a népszerű sportriporter, Bobák Róbert vezényelte le magát a sorsolást, amelyen a női, illetve férfi teremröplabda-válogatottból visszavonult Dobi Edina és Németh Szabolcs segédkezett neki.

Előbb a férfiak csoportjait sorsolták ki: a mieink rendezőként az A-csoport első helyén kerültek kiemelésre, s a mieink Németországgal, Ukrajnával, Lettországgal, Szerbiával és Litvániával kerültek egy hatosba, míg a másik ágon a címvédő Oroszország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Horvátország és Törökország szerepel majd egy csoportban.

A nőknél kilenc válogatott került szétosztásra két csoportba: a mieink mellett Szlovénia, Horvátország és Németország alkotja az A-csoportot, míg a B-ben Oroszország, Finnország, Ukrajna, Olaszország és Nagy-Britannia szerepel majd.

„Felemásnak érzem a sorsolást, mert a nőknél könnyű csoportba kerültünk, ahol jó esély van az első két hely egyikének megszerzésére – értékelt Raska Gyula szövetségi kapitány. – Ez a korábbi lebonyolítás szerint elődöntőt érne, ám most mindenki a negyeddöntőbe kerül, s azzal, hogy a miénk könnyű, törvényszerű, hogy a másik csoport, ahonnan majd az ellenfelet kapjuk, nagyon nehéz. Ahhoz, hogy legyen komoly esélyünk a továbbjutásra, meg kellene nyerni a csoportot, amihez viszont le kell győzni a németeket, s ehhez már bravúr kell. A férfiaknál elérhető az első négy hely valamelyike, ami biztos negyeddöntőt jelent, s ez nekik mindenképpen előrelépés. Onnantól kezdve pedig már minden győzelem ajándék.”

Az eseményről készült fotógaléria ide kattintva tekinthető meg!

(Fotók: TSH Photo/Szűcs Attila)