700 játékfrázis és forma, a játék gyorsításához

ELŐSZÓ
A sok éves gyakorlati tapasztalat, amíg röplabda csapatokat edzettem, nem csak fent tartotta a sport iránti szeretetemet, de arra is motivált, hogy mindig a legnaprakészebb technikai és taktikai újdonságokat alkalmazzam, amik hozzájárulnak az optimális és izgalmas játékhoz.
A könyv címe „700 JÁTÉK FÁZIS ÉS FORMA A RÖPLABDA GYORSÍTÁSÁHOZ” megelőlegezi a tartalmat, mivel úgy próbáltam bizonyos feladatokat behozni, hogy megtaláljam a technikát, ami gyorsabbá teheti a játékot.
A gyorsaság szempontjából nézve a játék egyik fázisa, még a legegyszerűbb sem elhanyagolható, mert egyik tevékenységben sem szabad bebetonozni a technikákat. Éppen ezért a fejlődést és a gyorsaságot kerestem az egyéni ütés dinamikájától egészen a legkomplexebb csapatjátékig.

A feladatok 5 fejezetben vannak csoportosítva, minden fejezetnél meg van határozva a pontos cél, hogy ezzel is plusz információt nyújtsunk a könnyebb és gyorsabb áttekinthetőséghez azok számára is, akik valamilyen konkrét módszertani útmutatást keresnek.

Tiszteletben tartva a sport világának konkrétumok iránti igényét a szöveg nem tartalmaz hosszú elméleti leírásokat, hanem a lényegre szorítkozik konkrét feladatok bemutatásával.
A javaslatok mennyisége széleskörű minőségi választást tesz lehetővé, a szakemberek a csapatok és az egyéni játékosok valós igényei szerint választhatják ki a megfelelő feladatokat. A javasolt formák lépcsőzetessége és a számos végrehajtási variáció  miatt a könyv egyaránt hasznos lehet azok számára, akik egy kezdeti  szakaszában vannak a röplabdázásnak és akik már nagyobb tudással rendelkeznek, de tovább szeretnék fejleszteni a szakmai-taktikai tudásokat.

Online megtekintés >>>        Letöltés >>>

Alessandro Del Freo