Elfújta a szél a mieinket Langkawiban

Csütörtökön befejeződött strandröplabdázóink számára az ázsiai túra. A malajziai Langkawiban megrendezett World Tour-verseny selejtezőjében mindhárom párosunk vereséget szenvedett, így búcsúztak a további küzdelmektől. A korai búcsú oka, hogy a tengerparton felépített pályán nagyon erős szél fújt, amihez versenyzőink nincsenek hozzászokva.

 

A férfiaknál Oláh Botond és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) az egy kazah duó ellen kezdett, s ők álltak a legközelebb a sikerhez miután az első játszmát megnyerték 21:15-re, a másodikban pedig öldöklő küzdelem után kaptak ki 25:23-ra. A döntő szett már sajnos elég simán Babicsevé és Dimitrijevé lett.

A nőknél a thaiföldi versenyen bravúros 9. helyezést elérő Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC), egy japán kettőssel szemben lépett homokra, s bár mindkét játszmában jól tartották magukat a lányok, végül a körülményekhez jobban alkalmazkodó ázsiai ellenfél győzött a végjátékban.

A bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), egy amerikai testvérpárral meccselt, s az első játszmában még jól tartották magukat, thaiföldi a második játszmában viszont a felerősödő szélnek nem találták az ellenszerét.

Mivel a satuni versenyt tegnap ötödik helyen záró Benkő Balázs és Hajós Artúr nem tudott átérni a mai selejtezőre, ezért a mieink számára ezzel befejeződött az ázsiai túra, amely nagyon hasznos tapasztalatokat is adott a júniusi Kontinentális Kupára készülő versenyzőinknek. Lutter és Szombathelyi pedig egy hét múlva a göteborgi World Tour-verseny selejtezőjében lesz érdekelt.

 

STRANDRÖPLABDA WORLD TOUR 1*, LANGKAWI (MALAJZIA)
Selejtező, 1. forduló:
Oláh/Stréli – Babicsev/Dmitrijev (kazah) 1:2 (21:15, 23:25, 7:15)
Lutter E./Szombathelyi Sz. – A. Nourse/N. Nourse (amerikai) 0:2 (17:21, 11:21)
Háfra/Szabó – Szavame/Szakagucsi (japán) 0:2 (17:21, 17:21)