II. Óvodai Röplabda Nap Békéscsabán

2017. december 11-én rendezték meg az első Óvodai Röplabda Napot, mely óriási sikert aratott a legifjabb generáció számára szervezett. Akkor, 400 fiatal érkezett a város 15 tagintézményből!

 

Ezek után nem is lehetett kérdéses, hogy az idei esztendőben is megszervezi a programot a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, melyben közreműködik Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Magyar Röplabda Szövetség is.

Az április 11-i eseményre ezúttal 18 tagintézményből több, közel 500 gyermek jelentkezett, akik idén még óvodások, azonban a 2019/20-as nevelési évben már megkezdik tanulmányaikat.

Az esemény célja: a mozgás megszerettetése a fiatalokkal és a röplabda, mint sportág alapjainak megismertetése a zsinór röplabda szabályai alapján.

Az esemény a Békéscsabai Városi Sportcsarnok küzdőterén fog zajlani, amelyen 8 pályát alakítunk ki a fiatalok számára. Két turnusban érkeznek a gyerekek, akik a pályákon 15 perces mérkőzéseket játszanak, majd ezt követően nem csupán szép élményekkel, hanem különböző ajándéktárgyakkal térhetnek vissza az óvodákba a fiatalok.

 

MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A RÖPLABDA EB-RE!

A 2019-es női röplabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire ITT vásárolhatnak jegyet! A magyar válogatott mindegyik találkozóját a Papp László Sportarénában játssza.