40. PEZ Kupa Győrben

Az alábbiakban a győri PEZ Kupa, mini és kismini torna versenykiírását olvashatják.

 

1. A MINIRÖPLABDA GYŐRI TORNA CÉLJA.

A  MINIRÖPLABDA  GYŐRI  TORNA  játéklehetőséget kíván nyújtani a 8-12 éves gyerekeknek. Gyakorolják a röplabda alapvető elemeit, játékkészségre tegyenek szert, és a fizikai képességeiket játékos formában fejlesszék. A játék örömén túl erősítsék a közösségi szellemet, ébredjen fel bennük a rendszeres sportolás igénye.

A MINIRÖPLABDA GYŐRI TORNA folytatója az először 1980-ban  megrendezett GOMBOS KUPÁNAK, majd a PEZ TORNÁNAK. Így ez a torna a 40. a sorban, amelyet a tavasz kezdetén rendezünk a gyerekeknek.

  1. A GYŐRI TORNA RENDEZŐJE

A miniröplabda tornát a Győri Röplabda Szövetség megbízásából a Győri Röplabda Club rendezi. A versenyt a Versenybíróság bonyolítja le, amelynek elnöke Farnady Ernő, titkára Lőrincz Illés és Horváth Pál.

  1. A GYŐRI TORNA RÉSZTVEVŐI

A tornán a minisek 2006. január 1-én, a kisminisek 2008. január 1-én, vagy később született játékosokból álló leány vagy fiú csapat vehet részt, amely nevezését időben elküldi. Igazolásul az iskola, a sportkör által hitelesített névsor szolgál, sport- vagy iskolaorvosi érvényesítéssel.

  1. A GYŐRI TORNA IDEJE ÉS HELYE

A GYŐRI TORNÁT a hagyományoknak megfelelően 2019. április 13-án, szombaton 9 órától a Jedlik Ányos és a Radnóti Miklós Iskola tornatermében rendezzük.

  1. HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE

A torna rendszerét a nevezések számától függően a Versenybíróság határozza meg úgy, hogy mindegyik csapat megfelelő számú mérkőzést játsszon. A csoportokban a helyezéseket a nyert mérkőzések száma, ezek egyenlősége esetén a játszma- majd a poénarány határozza meg.

  1. DÍJAZÁS

A részt vevő csapatok oklevelet kapnak. Az első három helyezett csapat serleget kap, a csapat tagjai éremdíjazásban részesülnek. Minden résztvevő PEZ ajándékot kap. A legjobb leányjátékosok a Győri Diák Röplabda Club, a legjobb fiújátékosok a Győri Röplabda Club különdíját nyerik el.

  1. KÖLTSÉGEK

A rendezéssel kapcsolatos költségeket a rendező fedezi. Nevezési díj csapatonként 5.000 forint. A Győr-Moson-Sopron Megye egyesületeinek és a meghívott külföldi csapatok nevezési díját a rendező fedezi. A csapatok egyéb saját költségeiket saját maguk viselik.

  1. NEVEZÉS

A nevezési határidő 2019. április 3. A nevezési lapon fel kell tüntetni a csapat nevét, nemét, a vezető nevét és levelezési címét és egyéb kéréseket. A nevezést a következő címre kell küldeni: Győri Röplabda Club 9023 Győr, Tihanyi Árpád út 38, vagy faer@jedlik.eu.

  1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A MINIRÖPLABDA GYŐRI TORNÁT általában a röplabdázás érvényben lévő szabályai szerint rendezzük. A mini csapatban 4 játékos, a kismini csapatban 3 játékos játszik, a cserejátékosok száma 4. Játszmánként két pihenőidő és négy csere  kérhető.  A játéktér mérete: 2 x 7 x 7 m, ill. 2 x 6x 6 m.  A háló magassága  215 cm. Vitás kérdésekben a Versenybíróság dönt. Óvni a mérkőzést követő 10 percen belül lehet, a döntését a Versenybíróság 10 percen belül meghozza, amely ellen fellebbezésnek helye nincs.

Kérjük a csapatok játékosait, vezetőit, hogy az iskolákban a rendre és a tisztaságra ügyeljenek. Az értékesebb tárgyakra és a labdáikra a csapatok vigyázzanak!

Jó sportolást, eredményes szereplést kívánunk!