Kaposvár sportnagykövete lett a Lutter-Szombathelyi strandröplabda páros

Kaposvár sportnagykövete lett Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra. Napjaink legjobb hazai női strandröplabdázó duójára komoly feladatok várnak a közeljövőben, a megyeszékhely polgármestere pedig arra kérte a lányokat, hogy az eredményes szereplés mellett népszerűsítsék Kaposvárt a nagyvilágban.

 „Ez a két sportoló, akiket 2018-as eredményei alapján az év kaposvári csapatának is megválasztottunk, 2019-ben nem csak Európában, hanem Ázsiában is rajthoz áll majd komoly nemzetközi versenyeken, ráadásul Grúziában, az olimpiai selejtező első fordulójában is ott lehet. Arra kértem őket, hogy szerte a világban népszerűsítsék, városunkat, és egy Kaposvár-zászlót adtam nekik, hogy ezzel is mindenhol vigyék a jó hírünket, Nem csupán szorítunk a lányoknak, hanem segíteni is szeretnénk abban, hogy ha bármire szükségük van, sikeresen tudják venni az akadályokat” – fogalmazott Szita Károly polgármester a Városházán.

A Kaposvári Röplabda Akadémia versenyzői április első hetében Ázsiába utaznak, ahol két World Tour-tornán is részt vesznek majd, Thaiföldön, majd Malajziában. Ezt követően pedig Svédországban is megpróbálják majd gyarapítani világranglista-pontjaik számát.

Ez egy hatalmas megtiszteltetés, és nagyon-nagyon boldogok vagyunk – mondta az ötszörös strandröplabda magyar bajnok Lutter Eszter. – Nagyon sokat köszönhetünk ennek a városnak, mert amióta a színeiben versenyzünk, rengeteget tesz értünk, és mi ezt megpróbáljuk meghálálni azzal, hogy minél jobb eredményeket hozunk a versenyeken.”

„Szeretnénk olyan eredményeket elérni, hogy az utánpótlás képviselői egy kicsit felnézzenek ránk, és azt mondják, hogy szeretnének ők is strandröplabdázni. Természetesen a minél jobb eredmények elérése a célunk itthon és külföldön is, és nagyon-nagyon várjuk már a szezont” – tette hozzá Szombathelyi Szandra.

A pénteki találkozón arról is szó esett, hogy az utánpótlás tornák mellett, akár egy felnőtt meghívásos viadalnak is otthont adhat a nyáron Kaposvár, egészen pontosan a belváros.