Ázsiában készülnek strandröplabdázóink a Kontinentális Kupára

Gőzerővel készülnek strandröplabdázóink a június 22-én kezdődő, grúziai Kontinentális Kupára. A mieink számára azonban nem csak az edzés, hanem a mérkőzésrutin megszerzése is fontos lenne. Komolyabb nemzetközi verseny azonban a tavasz folyamán nemhogy idehaza, de még Európa szerte is csak elvétve van, ezért a Magyar Röplabda Szövetség támogatásával négy párosunk áprilisban két ázsiai World Tour-versenyen indulhat.

 

A mieink az április 8. és 11. között Thaiföldön, a Satunban és április 11. és 14. között Malajziában, a Langkawiban megrendezésre kerülő tornákon vesznek részt, azaz gyakorlatilag egy hét alatt két tornán is részt vehetnek.

A hölgyeknél a tavalyi országos bajnokság két döntőse, a nemzetközi ranglistán is legelőkelőbben jegyzett Lutter Eszter/Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), illetve Háfra Dominika/Szabó Dorottya (ÓSSC) párosok vesznek részt, míg a férfiaknál az ugyancsak a két legtöbb nemzetközi ponttal rendelkező duó, Benkő Balázs/Hajós Artúr és Oláh Botond/Stréli Bence (egyaránt Strandröplabdázásért SE) kettősök kaptak bizalmat, s mind a négy páros be is került a selejtező mezőnyébe.

Az MRSZ a versenyzők repülőjegyeit vásárolja meg, a szállást és az étkezéseket klubköltségből fedezik.

A Kontinentális Kupán a férfiak Belgiummal, Grúziával és Szlovákiával, a nők Grúziával, Norvégiával és Törökországgal kerültek egy csoportba. A tornáról az első két helyen végző válogatott jut a második fordulóba, a legjobb 24 közé.