Kupakörkép: Gergyéék a CEV-kupáért lépnek pályára kedden

Bár lassan már a végéhez közelednek az európai klubkupák, még mindig van két magyar légiós, akiknek a csapata versenyben van a végső sikerért. Az egyikük éppen ma léphet pályára a CEV-kupa fináléjában.

 

Gergye Rolandról van szó, aki a török Galatasaray színeit képviselve léphet majd pályára kedden este, az olaszországi Trentóban, a férfi CEV-kupa döntőjének első mérkőzésén. Az isztambuli csapat a horvát Mladost Zagreb, a cseh Dukla Liberec, a belga Lindemans Aalst és az orosz Kuzbassz Kemerovo „testén” keresztül jutott be a fináléba, ahol az olasz bajnokság második helyén álló Itas Terntino lesz majd az ellenfelük.

Az első mérkőzést kedden este 20:30-kor játsszák, míg a visszavágóra jövő hét kedden kerül sor Isztambulban.

A női CEV-kupa fináléjára is ma este kerül sor, ezen a tavalyi BL-döntős román CSM Volei Alba Blaj fogadja az elődöntőben a Swietelsky-Békéscsabát búcsúztató olasz Busto Arsiziót. A férfi Challenge-kupa fináléjában szerda este az olasz Vero Volley Monza a Pénzügyőrt kiejtő orosz Belogorie Belgorodot fogadja, míg a nőknél a török Aydin BBSK-nak az olasz Saugella Monza lesz az ellenfele.

Most rendezik a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóit is, és itt van a másik érdekeltségünk, hiszen Sándor Renáta csapata, a német Allianz MTV Stuttgart az olasz Igor Gorgonzola Novara vendége lesz. Az első mérkőzésen, Stuttgartban az olaszok 3:1-re győztek, így a német csapatra elég nehéz feladat vár, ha ki akarja harcolni a továbbjutást, hiszen legfeljebb egy játszmát veszíthet. A stuttgarti meccsen Sándor Reni a negyedik játszmában lépett pályára és három támadása volt sikeres. A visszavágót csütörtök este rendezik 20:30-as kezdéssel.