Budapesten tanácskozott a MEVZA strandröplabda-bizottsága

dav

Budapesten ültek össze a Közép-európai Röplabda Zóna Szövetség strandröplabda-bizottságának képviselői, hogy megtárgyalják az idei év teendőit, illetve összehangolják a MEVZA strandröplabda programját.

 

Az ülésen a MEVZA két alelnöke, Zdeslav Barac és Ludvig Zsolt is részt vett, Mellettük pedig az osztrák, a ciprusi, a cseh, a horvát, az izraeli, a szlovák és a szlovén szövetség képviselői jelentek meg, míg az MRSZ Strand- és Szabadidő Röplabda Bizottságát dr. Bánki Ágnes elnök, valamint Bagics Bence és Pócs Róbert képviselte.

A megbeszélés tárgyát képezte a szezon kidolgozása, különös tekintettel a téli hónapokat érintő versenyzési lehetőségről. A szlovén delegáció vállalást tett téli hónapban, fedett csarnokban megrendezésre kerülő felnőtt és utánpótlás verseny rendezésére is, illetve Ciprus és Izrael MEVZA országokhoz való csatlakozásával komoly tervek hangoztak el az újonnan csatlakozó országokban, a téli hónapokban is nyári körülmények között megrendezhető versenyekről, amelynek kidolgozását minden résztvevő támogatta.

A fentieket követően várhatóan a nyáron Szlovénia és Magyarország rendez utánpótlás versenyt az U16, U18 és U20-as korosztályok számára. Szlovéniában a szezon elején U18 és U20-as verseny lesz, a Lupa Tónál pedig U16 és/vagy U18-as.

A felnőtt versenyeknél engedményt szavaztak meg az országok képviselői a minimum pénzdíj mértékét illetően, amit 3-ról 2.000 euro / nemben határoztak meg, bízva abban, hogy így több felnőtt verseny kerül megrendezésre. Ezzel kapcsolatosan három tagország jelezte versenyszervezési szándékát, Szlovénia mellett Izrael és Ciprus is kilátásba helyezett 1-1 versenyt.

Az egyeztetésen szó esett a jövőbeli MEVZA-t érintő stratégiai irányokról, melynek része lesz a hóröplabda sportág regionális szinten MEVZA kezelés alá vétele.

A megbeszélés kötetlen hangvételű volt, azonban szakmai szempontból hiánypótlónak mondható, ahol fontos és hasznos órákat töltöttek a résztvevők a közös jövő irányának meghatározására, így közös edzőtáborozási lehetőség, közös edzőtovábbképzéssel kapcsolatos ötletek is terítékre kerültek, elindítva egy-egy bíztató, a jövőben pozitív eredménnyel zárulható kezdeményezést.