Strandröplabda: Extraliga-ezüsttel kezdték az idényt a bajnoknők

Idei első versenyén indult vasárnap Prágában, a cseh Extraligában Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra. A bajnoki címvédő páros egészen a döntőig menetelt a rangos tornán.

 

A cseh strandröplabda egyelőre jóval a magyar előtt jár – elég azt említeni, hogy jelenleg az európai ranglistát is két cseh játékos vezeti –, így nem csoda, hogy a mieink szívesen járnak az ottani Extraligába. Decemberben például Rozgonyi Bálint és Soós Izsák lett második ugyanitt.

Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra most először indult a prágai versenyen, s csoportgyőztesként jutottak a legjobb nyolc közé, majd egy újabb sikerrel már az elődöntőben találták magukat, ahol azonban a világranglistán előttük álló skót Beattie, Coutts párossal kerültek szembe. Ez a meccs már a döntő játszmában dőlt el, azonban ekkor jobbak voltak a magyar bajnoknők, akik így bejutottak a fináléba. Itt egy hazai páros, Dunárová és Stochlová volt az ellenfelük, s itt is döntő játszmára került sor, ekkor azonban már a csehek győztek, de a második hely így is remek eredményt volt a RÖAK Kaposvár versenyzőitől.

„Öt mérkőzést játszottunk, ebből négyet megnyertünk, ez egy nagyon jó és hasznos nap volt. Nagyot küzdöttünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy az első felkészülési versenyünkön ilyen szép eredményt értünk el” – summázta a történteket az ötszörös bajnok Lutter Eszter.

Nem volt ilyen szerencséje a másik magyar párosnak, Czene Adriennek és Győri Pannának (Gödöllői RC), akik éppen az aranyérmes cseh és a bronzérmes skót párossal szerepeltek egy csoportban, s sajnos a továbbjutásról döntő harmadik csoportmérkőzésüket is elbukták a döntő játszmában, így a 13. helyen végeztek.

A férfiaknál is két magyar páros indult: itt Oszlányi Simon (Strandsport SE) és Teréki Balázs (Gödöllői RC) szerepelt jobban, akik a 11. helyen végeztek, míg Kovács Boldizsár és Pető Levente (Gödöllői RC) a 13. helyen zártak.