Heti program: ezúttal is két meccs a tévében

Ami a mérkőzések darabszámát illeti, a korábban megszokotthoz képest ez a hét lazább lesz, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a női NB I alapszakasza befejeződött, és ők ezen a hétvégén pihenni fognak. De rangadókból, érdekes mérkőzésekből ezen a héten sem lesz hiány.

 

Kezdjük is mindjárt a hét talán legrangosabb mérkőzésével, a Swietelsky-Békéscsaba CEV-kupa elődöntőjének keddi visszavágójával, amelyet 20:30-tól élőben közvetít a DIGI Sport2. Ugyan a békéscsabai találkozót a Busto Arsizio 3:0-ra megnyerte, s ezzel gyakorlatilag reménytelen helyzetbe került a BRSE, már az is fantasztikus teljesítmény volt tőlük, hogy bejutottak a második legrangosabb európai klubkupa elődöntőjébe. Azt pedig az első meccsen is bizonyították, hogy egy-egy szett erejéig képesek partiban lenni az olasz csapattal, s remek eredmény lenne tőlük, ha idegenben sikerülne a játszmarablás.

Szerdán ismét összecsap a Vegyész és a MAFC, a színhely azonban a vasárnapi meccsel ellentétben nem a főváros, hanem Kazincbarcika lesz. Csütörtökön aztán a női Extraliga rangadóját láthatjuk az M4Sporton. A második helyen álló Fatum-Nyíregyháza fogadja az éllovas Vasast, s amennyiben a vendégek egy pontot szereznek már biztosan az élen zárják az alapszakaszt, ellenkező esetben viszont a nyíregyháziaknak lesz még esélyük utolérni őket.

Szombaton egy NB I-es férfi mérkőzés mellett a BRSE MEVZA-kupa olomouci elődöntőjére kerül sor (már amennyiben végül a címvédő csabaiak úgy döntenek, hogy elutaznak a négyes döntőre, mert információink szerint ez még egyáltalán nem biztos), amelyet a házigazdák ellen vívnak majd.

Amennyiben ott lesznek, akkor vasárnap az elődöntő eredményétől függően a döntőben, vagy a bronzmérkőzésen (remélhetőleg előbbin, a címvédés reményében) lépnek pályára. De itthon is lesznek izgalmas találkozók: a nőknél a Nyíregyháza Jászberénybe látogat, míg a férfiaknál Budapesten lesz két mérkőzés: a Kecskemétet a Pénzügyőr, a Kaposvárt pedig a MAFC látja vendégül.

 

HETI PROGRAM:
Március 5., kedd
20:30 Busto Arsizio (olasz)–Swietelsky-BRSE (női CEV-kupa-elődöntő visszavágó); Tv: DIGI Sport2
Március 6., szerda
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika–MAFC-BME (férfi Extraliga)
Március 7., csütörtök
20:00 Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: M4 Sport
Március 9., szombat
16:30 Dunaferr SE–Sümegi RE (férfi NB I)
18:00 VK UP Olomouc(cseh)–Swietelsky-BRSE (női MEVZA-kupa, elődöntő)
Március 10., vasárnap
15:00 Pécsi TE-PEAC–MÁV Előre SC (férfi NB I)
16:00 Női MEVZA-kupa, bronzmérkőzés
17:00 LV Sport Pénzügyőr SE–HÉP-Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:00 Női MEVZA-kupa, döntő
19:00 MAFC-BME–Fino Kaposvár SE (férfi Extraliga)
19:00 Jászberény–Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga)