Döntött az elnökség: küldöttgyűlés és Európa Liga Nyíregyházán

A K&H Magyar Kupa női döntője előtt tartotta meg idei első ülését Érden a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, ahol ismét több fontos döntést hozott a testület.

 

A főtitkári beszámoló során szóba került a 2018. december 28-i kormányrendelet kapcsán kialakult TAO-helyzet értékelése. Ezzel kapcsolatban tett látogatást a miniszterelnöknél a hat érintett szövetség elnöke, köztük dr. Kovács Ferenc is. Az egyeztetés és a Pénzügyminisztériummal, valamint az EMMI-vel történt sorozatos megbeszélések után módosult a kormányrendelet, amelyről kihirdetését követően a tagszervezeteket is tájékoztatja az MRSZ-iroda.

Szó esett a szövetség 2019-es költségvetéséről is, amelyet majd az éves, rendes küldöttgyűlés hivatott majd elfogadni. Döntöttek, hogy a negyedéves zárásokról beszámoló készül az elnökség részére, és az Ellenőrző Testület is megvizsgálja majd időről időre.

Az elnökség jóváhagyta kilenc új tagszervezet felvételét, emellett tudomásul vette négynek a távozását, valamint további tizenöt tagszervezet tagviszonyának felmondását kezdeményezték a tagsági díj tartós nemfizetése miatt.

sdr

Az idei küldöttgyűlés időpontja május 25-én lesz, helyszíne pedig Nyíregyháza, ahol aznap a női és a férfiválogatott is Európa Liga-mérkőzést játszik majd (a budapesti és környéki jól bevált versenyhelyszínek foglaltak ebben az időpontban).

Az elnökség döntésének értelmében utóbbinál továbbra is bizalmat szavaz a román Bogdan Tanase számára, aki a szerződésének tisztázása után irányíthatja a szakmai munkát az Európa Liga-sorozat végégig. A női válogatott komplett programjának javaslatát, valamint a Jan De Brandt szövetségi kapitány által javasolt válogatott keretet is támogatta a grémium, melyről a későbbiekben bővebben beszámolunk.

Örömhír a sportág rajongóinak számára, hogy márciustól havonta jelentkezik majd az M4 Sport televízión egy a röplabdával – és kiemelten a női Eb-vel – foglalkozó magazinműsor, amelyet az MRSZ médiamunkatársainak felügyelete mellett a Kapos Tv munkatársai készítenek.

Az elnökség egyhangúan támogatta Ciprus felvételét a Közép-európai Területi Röplabda Szövetségbe (MEVZA), amely a kis országok regionális csoportjából (Small Countries Division) kerül be a MEVZA-ba, hasonló státuszban, mint Izrael. A nemzetközi hírekhez kapcsolódik az is, hogy bár még alig kezdődött meg a jegyárusítás az augusztusi női Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire, máris komoly az érdeklődés külföldről is. Például az észt szövetség a kontinenstorna minden napjára kétszáz jegyet rendelt meg elővételben.

Az iroda aktualizálta a Szervezeti és Működési Szabályzatot, amelyet az elnökség elfogadott, de ugyanakkor további módosításokra is javaslatot tett. A rendelkezéseknek megfelelően az MRSZ GDPR szabályzata is elkészült, amelyet a PricewaterhouseCoopers cég készített el a szövetség számára.

Az ülés végén az elnökség elfogadta a strandröplabda országos bajnokság idei versenykiírását – erről a közeljövőben részletesen is beszámolunk majd – és jóváhagyta egy két csillagos World Tour-verseny megpályázását, amelynek helyszíne várhatóan a Lupa-tó lesz.