Strandröplabda: remek mezőny a Breakouton – 4 csillagos up-versenyek márciusban

Kitűnő mezőny jött össze a vasárnapi Kispest Breakout Tour strandröplabdaverseny első állomásán, a BME sporttelepén. A B-kategóriás felnőtt versenyen számos országos bajnoki érmes versenyző állt homokra, de az U20-as tornára is remek mezőny jött össze.

 

A felnőtteknél 16-16, az utánpótlásban 12-12 páros mérte össze erejét. A férfiak döntőjébee két országos bajnok jutott be: a Strandröplabdázásért SE titánjai, Hajós Artúr és új párja, az ob-bronzérmes Benkő Balázs, a másikon a Pénzügyőr kettőse, a 2015-ben ob-győztes Soós Izsák, illetve a három ob-fordulót is nyerő Rozgonyi Bálint párharcát aztán előbbiek nyerték, míg a dobogó harmadik fokára a mezőny harmadik ob-győztes tagja, Stréli Bence, illetve a tavaly ugyancsak harmadik Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) állhatott fel.

A nőknél az ÓSSC tavalyi ob-ezüstérmes párosa, Háfra Dominika és Szabó Dorottya győzött egy meglepetéspáros, Papp Zita (Kispest SE) és Vercseg Zsuzsanna (MAFC) ellen. A harmadik helyen a Gödöllői RC tavalyi ob-döntőn is bronzérmes kettőse, Dénesi Dalma, Kiss Viktória végzett.

Az U20-as kategóriában a Pénzügyőr dominált, minután Eperjessy Kristóf és Sándor Bence arany, Suba Róbert és Sándor Bernát bronzérmet szerzett a színeikben. Az ezüst az SRSE párosáé Petik Csanádé és Udvarhelyi Mártoné lett. A lányoknál a Beach Sport SE kettőse, Gubik Hanna és Puskás Sára nyert tavalyi párjaik, az SRSE-s Gyűrűs Boroka és a Kispesti Réthelyi Orsolya ellen, míg a bronz az UTE kettőséé, Balogh Emmáé és Sólyom Emeséé lett.

2019 I. Kispest Open Breakout – Végeredmény

 

Márciusban újabb pontszerző utánpótlásversenyekre kerül majd sor a BME-sporttelepen, az MRSZ szervezésében, amelyek négycsillagos besorolást kapnak. Március 3-án U18-as és U22-es korosztályban, míg egy héttel később az U14, U16 és U20-as korosztály mérheti össze erejét.

Ezek mellett Mohácson lesz még kétcsillagos verseny U14-es és U16-os korosztályban, február 26-án. A versenyekre nevezni a www.beachvolley.hu weboldalon lehet! Részletesebben ezekről az alábbi linkekre kattintva lehet olvasni.

MRSZ_TÉL_STARTUP4_0303

MRSZ_TÉL_STARTUP4_0310

MOHÁCS_Versenykiírás2019.február26