Nem jött össze a bravúr strandröplabdázóinknak Iránban

Nem sikerült kiharcolnia a főtáblára kerülést Meszlényi Tamásnak (Kispest SE) és Soós Izsáknak (Gödöllői RC) az iráni Kish-szigeten, miután a selejtezőben vereséget szenvedtek az orosz Dajanov, Bogatov párostól.

A mieink korábban már kétszer is találkoztak ezzel a kettőssel, s eddig mindig az orosz duó győzött. Sajnos most sem történt ez másképpen, pedig a fiúk jól kezdtek, eleinte még vezettek is, de aztán a technikai szünetre már fordítottak az oroszok, s a pihenőben 13:8 volt az állás a javukra. A pihenő után pedig csak három pontot csináltak a mieink, így az első szettet 21:11-re nyerte az ellenfél.

A második játszmában jól küzdtek a mieink, voltak ászaik és mezőnyözött labdáik is. Soós Izsák blokkolt fixen és vezettek is 2-3 ponttal. A technikai szünetben 12:9 volt az állás a mieink javára, a pihenő viszont az oroszoknak jött jól, egyből kiegyenlítettek majd ezt követően 16:16-ig fej fej mellett haladtak, de akkor jó nyitásokkal sikerült megzavarni a mieinket és ezek után nem is szereztek több pontot.

„Nagyon nem akartunk Bogatovék ellen játszani – mondta el a mérkőzés után Meszlényi Tamás –, mert nagyon jó a blokkjuk, az első szett gyakorlatilag erre ment rá. Összességében csak ebben a játékelemben voltak jobbak, de ebben sokkal, nagyon be tudtak takarni minket, és ezzel nyerték meg a mérkőzést.”

A vereség ellenére a mieink így is elég sok ranglista ponttal gazdagodtak, s lépkednek feljebb a világranglistán, így arra is lesz esély, hogy a következő versenyükön már gyengébb ellenfeleket kapjanak.

STRANDRÖPLABDA WORLD TOUR, KISH ISLAND (IRÁN)
Férfi selejtező:
Meszlényi, Soós – Bogatov, Dajanov (orosz) 0:2 (–11, –16)

Képgaléria a mérkőzésről