Szülővárosában is győzne a Magyar Kupa-bronzérmes edző

Fiatal NB I-es edzőként újabb Magyar Kupa-éremmel gazdagodott Horváth András. A tehetséges szakember a korábbi gödöllői ezüstök után a Fatum-Nyíregyháza csapatával a harmadik helyet szerezte meg Érden. A jó erőkből álló szabolcsiak most már a bajnokság folytatására összpontosítanak, és ugyancsak alapvető elvárás a négy közé kerülés. Az elődöntő felé vezető út következő állomása a csütörtöki, kaposvári találkozó lesz.

Mennyire fontos állomás a nyíregyházi csapat életében a Magyar Kupa bronzérme?
A négy közé jutás volt az előzetes célunk, és mindenképpen örömteli, hogy sikerült javítani egy helyet a tavalyi eredményhez képest – mondta honlapunknak Horváth András. – Fontos, hogy érmet hoztunk haza Nyíregyházára, ez volt az egyik nagy vágya ennek a szezonnak, amiért dolgoztunk. Örülünk, hogy a Jászberényt megvertük, hiszen az első szettet még elvesztettük, a másodikban pedig négypontos hátrányt dolgoztunk le. Nem volt könnyű a felkészülésünk, más felállásban kellett játszanunk, mint ahogy korábban tettük, de jól sikerült ez a váltás. Gratulálok az egész csapatomnak, és mindenkinek, aki segítette a munkánkat. Az ünneplésre nem igazán volt időnk, mert későn értünk haza, és igazából már a folytatáson gondolkodunk.

Ebben az évadban teljesen új csapat formálódik a szabolcsi megyeszékhelyen. Hol tart ez a folyamat?
Soha nem vagyok teljesen elégedett azzal, amit látok. Mindig találunk új dolgokat, mindig lehet építkezni – én ennek vagyok a híve Nyíregyházán is. Sokat dolgozunk, és szeretnénk sikerrel szerepelni, immár a bajnokság folytatásában is.

Csütörtökön máris folytatódik az NB I-es pontvadászat, méghozzá szülővárosában, Kaposváron…
Szeretek hazamenni, szeretek abban a csarnokban játszani, már túl vagyok azon az időszakon, amikor ez plusz izgalmat jelentett. A kaposvári együttessel már találkoztunk ebben az évadban, a felkészülés során, illetve az alapszakasz első körében is. A Diamant vezetőedzője, Zarka Péter annak idején edzőm volt, most is jó a kapcsolatunk, viszonylag sokat beszélünk egymással.

Mire számít a folytatásban?
Mindig csak a következő meccsre összpontosítunk, most az az elsődleges, hogy elhozzuk a bajnoki pontokat Kaposvárról.