Szelle Dóra: még mindig kihívás az NB I!

A Palota RSC egyik januári igazolása, Szelle Dóra hosszú idő után tért vissza az NB I-be. A veszprémi kötődésű játékos új csapatával a szezon végén szeretné kivívni a bennmaradást.

A 32 esztendős, 178 centi magas, balkezes ütő kilenc évesen ismerkedett meg közelebbről a sportággal, hat esztendővel később pedig már bemutatkozott a veszprémiek felnőtt együttesében. Később a szombathelyi főiskolán folytatta tanulmányait, és közben a helyi NB I-es csapatban ütötte a labdát. Pályafutásának egyik legnagyobb sikere volt, amikor 2005-ben a vasiakkal megnyerte az egyetemisták és főiskolások országos bajnokságát. A sportolónő a főiskola befejezése után hazaért, és egy egyéves londoni kitérőt, illetve némi kihagyást leszámítva végig a bakonyiakkal szerepelt. A röplabda a mai napig az első nagy szerelem maradt, és most itt az újabb kihívás.

„A Palota hívott, és mivel össze tudom egyeztetni a munkámmal a fővárosi edzéseket és a mérkőzéseket, igent mondtam – fogalmazott honlapunknak Szelle Dóra. – A döntésemben szerepet játszott, hogy újra együtt röplabdázhatok Bodnár Ritával, az edző, Fekete Krisztina pedig igazi példaképnek tekinthető. Az első benyomások mindenképpen pozitívak voltak: az edzések jók, a csapattársak befogadtak, az edzővel pedig megtaláltam a közös hangot. A célom, hogy a legjobb tudásomat adva segítsek bent tartani a csapatot az NB I-ben. Engem ezen kívül még az is motivál, hogy válogatott játékosok ellen léphetek pályára, ami mindig arra sarkall, hogy jobb legyek. Várom már a hétvégi, Békéscsaba elleni meccsünket is.”

A Palota a tabella utolsó helyén áll, és egyelőre az első pontjaira vár, de a remények szerint a rájátszásra összeáll egy ütőképes társaság.