Női Extraliga: edzőváltás Szombathelyen

A női Extraliga hatodik helyén álló Hungast-Haladás Szombathely az alábbi közleményt juttatta el az MRSZ-hez, amelyet most változtatás nélkül közzéteszünk.

 

2018 tavaszán meglepetéssel szolgált a Haladás VSE újonc NB I-es női röplabdacsapata azzal, hogy már az első évben sikerült feljutnia az extraligába. A klubvezetés a nyári csapatépítés során olyan megoldást keresett, amely mellett reális esélye lehetett a tisztes helytállásra a legmagasabb hazai osztályban is. A Haladás VSE a pénzügyi lehetőségeihez mérten több poszton igyekezett megerősíteni az együttest. Vezetőedzőnek Bedőcs Gergőt nevezte ki, aki az új feladatköre mellett továbbra is ellátta korábbi másodedzői feladatait a magyar ifjúsági röplabda válogatottnál, valamint a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. röplabda szakosztályánál.

A bajnokság őszi fordulóit követően új helyzet állt elő. A klubvezetés a szezon kezdetekor ugyan nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat az eredményességre vonatkozóan, végső célként az extraligában maradást tűzte ki. A megszerzett egy győzelem, illetve 3 pont fényében azonban úgy ítélte meg, változtatásra van szükség. Az eredménytelenség mellett ennek egyik okát abban látta, hogy az extraligás vezetőedzői pozíció olyan kihívást jelent, amely egész embert kíván, másrészt a sikertelenség okán az edzők és a játékosok között kialakult kapcsolat sem kedvezett a további zökkenőmenetes együttműködéshez. Mindezekkel összefüggésben közös megegyezéssel szerződést bontott az eddigi vezetőedzővel.

A változtatásra a bajnokság jelenlegi szünete a legalkalmasabb. A klub mozgásterét a szakmai elvárások és a finanszírozási lehetőségek együttesen határozzák meg. Az új vezetőedző kinevezésére, valamint stábjának felállítására január első heteiben kerülhet sor. A január 7-én ismét edzésbe álló játékosok felkészítésének vezetésre, a bajnokság folytatására a klub, a tavalyi bajnokságban történelmi sikert, az extraligába jutást elérő vezetőedzőt, dr. Mucsi Pétert kérte fel. Megbízása az új szakmai stáb szerződtetéséig szól. A változásoktól a Haladás VSE vezetése azt reméli, hogy a 2019-es, centenáriumi évben a klub női röplabdacsapata az egyesület hagyományaihoz méltó teljesítményt nyújt a bajnokság tavaszi fordulói során és kiharcolja az extraligában maradást. Egyben bízik abban, hogy eddigi, mindkét fél szempontjából kölcsönösen előremutató együttműködése a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft-vel, hozzájárul a további sikerek megalapozásához.