Férfi MK: Érmes-morzsák…

Rása Alex a kupagyőztes szolnoki csapat játékosa, Weczera Csaba a második helyezett Pénzügyőr vezetőedzője, illetve Jánossy Bálint a bronzérmes Kecskemét röplabdázója nyilatkozott honlapunknak a hétvégi kupacsaták után.

Rása Alex az egyetlen olyan férfi röplabdázó, aki 2016-ban és 2017-ben is megnyerte a Magyar Kupát. Ráadásul számára ez már triplázás, hiszen két évvel ezelőtt is a dobogó legfelső fokára állhatott. – Jó választás volt hazaigazolni, hiszen Szolnokról indultam és most ide is tértem vissza. Itt a családom, a barátnőm és a munkahelyem is ideköt. A döntőben jobban akartuk a sikert szerintem, mint az ellenfél. Minden egyes labdáért küzdöttünk, mindig az első támadásból indított labdát akartuk befejezni. Ennek az összecsapásnak nem volt egyértelmű esélyese, bárki elhódíthatta volna a kupát. Örülök, hogy a történelmi sikernek részese lehettem, külön érdem számomra a címvédés – mondta Rása Alex.

A Pénzügyőr fennállásának legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a kupadöntőbe. Budapesti csapat legutóbb 1996-ban játszott finálét, utoljára pedig a Csepel diadalmaskodott egy döntőben, még 1990-ben… Az ezüstérmes Pénzügyőr vezetőedzője, Weczera Csaba így értékelte csapat teljesítményét: – Lerohant bennünket a Szolnok, rendkívűl magabiztosak voltak. Taktikai nyitásokkal akartunk operálni, azonban ezek a szervák nagy hibaszázalékkal párosultak. Játszmánként nyolc-tíz pontot adományoztunk az ellenfélnek. Mindez semmit sem von le a Szolnok érdemeiből. A Kecskemétet is elnézve lehet egy kis félnivalónk a rájátszásban, de a bajnokságban és a Magyar Kupa elődöntőjében is felülkerekedtünk ellenfelünkön, ráadásul miénk a pályaválasztói jog, ami komoly előnnyel bír – nyilatkozta a Pénzügyőr edzője a lefújás utáni percekben.

A harmadik helyért vívott összecsapáson Kaposvár-Kecskemét volt a párosítás, amelynek végén – kisebb meglepetésre – a Bács-Kiskun megyeiek örülhettek. A MAFC-tól Kecskemétre igazolt Vocskó Máté és Jánossy Bálint is elemében volt a találkozó során. Előbbi remek feladásait rendszeresen Jánossy zúdította az ellenfél térfelére pontot érően. Érezhető volt az összhang a kecskeméti csapaton belül. A bronzmeccs legjobbja, Jánossy Bálint így nyilatkozott: – Egy nagyon jó közösségbe kerültem. Feltudtunk készülni a mérkőzésre, megérdemelten nyertük meg a bronzmérkőzést. Felemás érzések vannak bennem amiatt, mert megvertük a Kaposvárt, mégsem vagyunk kupagyőztesek. Ha az elődöntő mérkőzésein a Pénzügyőr ellen jobban koncentrálunk és a fináléba kerülünk, akkor méltó ellenfelei lehettünk volna ennek a remekül játszó szolnoki gárdának. De a “kisarany” nálunk van – hangsúlyozta ki mondandója végén a kecskeméti pontgyáros.