Dávid Csanád: a lehető legjobb eredményt várom magunktól

Dávid Csanád két év után köszönt el Belgiumtól, ahol meghatározó játékosa volt a VBC Waremme együttesének. Nyáron a magyar felnőtt válogatott játszotta a főszerepet az életében, az Ezüst Európa Liga után az Európa-bajnokság selejtezőjének első négy összecsapása követezett a sorban. Dávid Csanád aztán a román bajnokságban a legjobbak közé tartozó Steaua Bukarestnél kötött ki, most pedig újra a nemzeti együttes sikeréért dolgozik.

„A munkát a karácsonyi rövid pihenő után, december 26-án este, egy játékos edzéssel kezdtük el: az ünnepek után újra ráhangolódtunk a labdára és visszaszoktunk újra a terembe – árulta el honlapunknak a játékos. – Ezekben a napokban próbáljuk összerakni a lehető legjobban a csapatot. Szerencsére az együttes magja a nyárhoz képest nem sokat változott, a két, ránk váró mérkőzéstől pedig a lehető legjobb eredményt várom, ami most ebben a pillanatban a csapatban benne van. Bogdan Tanase szövetségi kapitánnyal, úgy gondolom elindultunk egy olyan úton, amivel nagyobb sikereket is el tudunk majd érni. A hangulattal, úgy érzem, nincs gond: mindenki tudja, hogy mi a cél és hogy ezzel a csapattal ez lehetséges is.”

A bonyhádi származású ütőjátékos az ősz óta a román élvonalban szerepel, és úgy gondolja, jól döntött, amikor elfogadta a bukarestiek ajánlatát.

„A szezonom eddig nagyon jó, jól érzem magam kint a csapatomnál – folytatta Csanád. – A város, a csapat mind-mind nagyon tetszik. Igaz, még egyelőre nem azon a helyen vagyunk, ahol lennünk kellene, de azon dolgozunk, hogy napról napra jobbak legyünk. És ez, ezzel a csapattal lehetséges is! És nagyon örülök, hogy ehhez a csapathoz kerültem, mert minden téren profi a felfogás.”

Az Eb-selejtező csoport végeredményét döntően befolyásoló Magyarország – Svájc találkozó szombaton 15 órakor kezdődik a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban, és a fiúk nagyon számítanak a szurkolók buzdítására.