Szabó Alpár sűrű év végi programja

Sűrű volt Szabó Alpár év végi programja: a magyar férfi röplabda válogatott centere, amellett, hogy készül a nemzeti együttes sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőire, klubjával is játszott még egy bajnoki mérkőzést a két ünnep között, Németországban…

A 28 esztendős játékos a német bajnokságban szereplő WWK Volleys Herrsching gárdáját erősíti, és a társaság a legutóbbi fordulóban, karácsony után a harmadik helyen álló SVG Lüneburg otthonában maradt alul 3:0 arányban úgy, hogy 21, 23, majd újból 23 pontig jutott. Szabó Alpár csapata a tabella hetedik helyén tanyázik, eddigi tíz meccséből négyet nyert meg – mind a négyet saját otthonában. Remek hír, hogy a korábbi ötszörös magyar bajnok és ötszörös kupagyőztes röplabdázónak jól megy a játék, és ez biztató lehet a válogatottra váró EB-selejtezők előtt.

“Minden mérkőzésen szeretném magamból kihozni, amit tudok, és örülök, ha ez sikerül – mondta honlapunknak Szabó, aki a Bundesliga összesített rangsorának 11. helyén áll, a centerek között pedig a legjobb mutatókkal büszkélkedhet. – Bízom benne, hogy a folytatásban sikeresebben teljesítünk majd a ránk váró meccseken. Vasárnap repültem haza Hamburgból, és az előttünk álló napokban immár százszázalékosan a válogatottra összpontosítunk a többiekkel. Az a cél, hogy mindkét találkozónkat győztesen fejezzük be, vagyis mindent tegyünk meg azért, hogy a lehető legtöbb ponttal fejezzük be a selejtezősorozatot. Ezután majd lehet számolgatni. A svájciakat és a macedónokat is ismerjük; hazai pályán, Kazincbarcikán mindenképpen bízom a sikerben a január 5-ei összecsapáson, a macedónok ellen pedig talán az lehet döntő, hogy a kulcsembereik közül kik lépnek majd pályára. Reméljük, a svájciak ellen telt ház előtt küzdhetünk majd a három pontért.”