Ülőröplabda – szenzációs magyar siker Olaszországban!

Szenzációs magyar győzelemmel ért véget az olaszországi Fermo városában megrendezett nemzetközi ülőröplabda-torna. Együttesünk az öt legjobb olasz klubcsapattal mérte össze az erejét, és a viadal végéig megőrizte veretlenségét.

Raska Gyula szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a mieink nagy izgalommal keltek útra Olaszországba, és kíváncsian várták, mire lesznek képesek a bombaerős ellenfelek ellen. Az olasz csapatokban korábbi első osztályú röplabdások is szerepet kaptak. A tornát rendkívül nagy érdeklődés kísérte, az első nap délelőttjén Fermo város polgármestere, Paolo Calcinaro fogadta a magyar vendégeket, aztán megkezdődtek a küzdelmek.

A magyarok két győzelemmel zárták a szombati napot: az első meccsen a hazai Fermana csapatát verték nagy csatában 2-1 re, majd 2-0 ra győztek a Reprezentia Toscana együttese ellen. Vasárnap már a legjobb négy folytatta a legelőkelőbb helyezésekért, és a mienk előbb szenzációs játékkal, szinte hiba nélkül verték az olasz bajnok Roma csapatát 2-0 ra az elődöntőben, majd a döntőben a hazai Fermot sikerült újból felülmúlni. Az első helyezés igazi megkoronázása volt a 2018-as esztendőnek, gratulálunk a csapat tagjainak!