MEVZA: éremért játszanak vasárnap reggel csapataink

dav

Mindkét válogatottunk a bronzéremért léphet pályára vasárnap reggel a Mariborban zajló ifjúsági MEVZA-tornán. A lányoknak a csehek elleni győzelemnek köszönhetik ezt, míg a fiúk ugyan vereséget szenvedtek Csehországtól és Horvátországtól is, de ők is továbbjutottak.

 

IFJÚSÁGI MEVZA-TORNA, MARIBOR, LÁNYOK:
Magyország – Csehország (lány U17) 2:1 (23, 22, –23)
Magyar U17 leány: Boros, Sziládi, Orosz, Kiss A., Ratkai, Szűcs G. Csere: Rády (liberó), Berkó, Tatár, Bakai. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Nehéz helyzetbe hozta magát leány válogatottunk a reggeli, szlovákok elleni vereséggel, mert így csak egy Csehország elleni sikerrel kerülhettek négy közé. Azonban ez a csapat volt már nehezebb helyzetben is, azt is megoldotta, és most sem volt ez másképpen. Bár egy kissé nehezen indult a meccs a mieink számára, az első szett közepén sikerült behozni a hátrányt, a végjátékban pedig már a mieink akarata érvényesült. A második szett még fordulatosabbra sikeredett, felváltva vezettek a csapatok, de a végén ezúttal is a mieink örülhettek. A győzelem biztos tudatában viszont elég gyengén kezdték a mieink a harmadik felvonást, s bár a végén többször is sikerült visszazárkózni egy pontra, ez a szett végül a cseheké lett. A lényeg azonban a győzelem volt, s már csak azt kellett kiszurkolni, hogy a szlovákok ne győzzenek az addig minden meccsüket megnyerő házigazdák ellen. Mivel ez sikerült, így az is eldőlt, hogy vasárnap reggel ismét a csehek várnak majd a mieinkre a bronzéremért.

Kőnig Gábor: – Valahogy így kellett volna kezdenünk ezt a tornát.

A csoportkör végeredménye: 1. Szlovénia 3 győzelem/6 pont (6:3 játszmaarány, 3 mérkőzés), 2. Horvátország 2/7 (7:2, 3), 3. Csehország 1/5 (5:3, 3), 4. MAGYARORSZÁG 1/4 (4:8, 3), 5. Szlovákia 1/2 (2:7, 3)

 

FIÚK:
Magyország – Csehország (fiú) 0:3 (–20, –20, –13)
Magyar U18 fiú: Iván G. 1, Boa 3, Tomanóczy B. 3, Szabó V. 8, Iván B. 2, Flachner K. 4. Csere: Sárközi (liberó), Laczi, Matyiák 3. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

Magyország – Horvátország (fiú) 1:2 (20, –21, –20)
Magyar U18 fiú: Iván G. 6, Matyiák 7, Tomanóczy B. 7, Szabó V. 11, Iván B. 8, Flachner K. 9. Csere: Sárközi, Pusztai (liberók), Boa, Kiss I. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

A fiúk első mérkőzése gyakorlatilag a döntőbe jutásról is döntött, hiszen amelyik csapat nyer, várhatóan az játssza majd a finálét a házigazda szlovénokkal. A mieink az első két szettben is jól kezdtek, mindkétszer négy ponttal is vezettek, a játszma közepén, azonban a végjátékhoz érve az előny mindkétszer elfogyott és végül mindkétszer a csehek győztek, a harmadik felvonást pedig már simán hozta az ellenfél. A horvátok ellen gyakorlatilag már tét nélküli meccsen léptek pályára a mieink, miután a szlovákok minden meccsüket elvesztették, így nem előzhették meg a mieinket. Ezt azonban a fiúk nem tudták, így nagy elánnal vetették magukat a játékba, s ennek meg is lett az eredménye, miután magabiztosan nyerték az első felvonást. Sokáig a másodikban is vezettek, de a végjáték ezúttal nem sikerült. A döntő szettben aztán sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrá azonban ezúttal is a horvátoké volt, azonban a visszavágás lehetőségére nem kell sokat várni, hiszen a vasárnapi bronzmérkőzésen is ők lesznek az ellenfelek.

Tomanóczy Tibor: – Mindkét délutáni mérkőzésen sokkal jobban játszottunk, mint a reggelin, de egy nap három ilyen meccs azért elég sok, úgyhogy a végére már nagyon elfáradtak a fiúk. Holnap meglátjuk, hogy pihenten mire megyünk a horvátok ellen.

A csoportkör végeredménye: 1. Szlovénia 4 győzelem/12 pont (12:0 játszmaarány), 2. Csehország 3/8 (8:4), 3. Horvátország 2/4 (4:8), 4. MAGYARORSZÁG 1/3 (3:9), 5. Szlovákia 0/3 (3:9)

 

A maribori MEVZA-torna vasárnapi programja:
09:00 Magyarország – Csehország (lány U17-es-bronzmérkőzés)
09:00 Magyarország – Horvátország (fiú U18-as bronzmérkőzés)
11:30 Szlovénia – Horvátország (lány U17-es döntő)
14:00 Szlovénia – Csehország (fiú U18-as döntő)