Remekül kezdtek a fiúk Mariborban

dav

Győzelemmel kezdett fiú U18-as válogatottunk a maribori MEVZA-tornán. A lányok viszont vereséget szenvedtek a horvátoktól, ráadásul megsérült az áprilisi Európa-bajnokságot megjárt Szabó Lili is.

 

IFJÚSÁGI MEVZA-TORNA, MARIBOR:

Magyarország – Szlovákia (fiú) 2:1 (25, –15, 23)

Magyar U18 fiú: Iván G. 3, Szabó V. 9, Flachner K. 8, Boa, Iván B. 14, Tomanóczy B. 1. Csere: Sárközi, Laczi (liberók), Matyiák 5, Csendes. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

Bár a szlovákok kezdték jobban a találkozót, a mieink végig tapadni tudtak rájuk, sőt a játszma vége felé a vezetést is átvették. Aztán az izgalmas ráadásban a győzelmet is sikerült kiharcolniuk. Ez sajnos némileg fel is emésztette a mieink erejét, mert a második játszmát nagyon simán nyerték északi szomszédjaink. A harmadikra azonban ismét az első szettben látott harcos csapat volt a pályán, amelyik először csak végig ott loholt az ellenfél nyomában, de a játszma közepén átvette a vezetést, sőt 17:12-re meg is lépett. A végén ugyan zárkóztak a szlovákok, azonban így is a mieinknek volt meccslabdája, amelyet egyből ki is használtak. A fiúk ma már nem lépnek pályára többször, szombaton viszont három meccset is játszanak.

Tomanóczy Tibor: – Jó volt, győzelemmel tudtunk kezdeni, az pedig a csapat akaraterejét mutatja, hogy a második játszma után is fel tudtunk állni, és kiharcolni a győzelmet.

 

Magyarország – Horvátország (lány) 0:3 (–18, –13, –13)

Magyar U17 leány: Boros, Szabó L., Szűcs G., Sziládi, Tatár, Orosz. Csere: Szerencsés, Rády (liberók), Berkó, Kiss A., Manninger. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Remekül kezdtek a lányok, hiszen 7:2-re is vezettek, ám aztán egyre több nyitásfogadási hiba jött elő, a szett közepén pedig előbb egyenlítettek, majd fordítottak is a horvátok. A második játszma aztán több okból is siralmasan kezdődött: először is 9:0 után szerezték a mieink az első pontjukat, másodszor pedig azért, mert kifordult a Fatum-Nyíregyháza felnőttcsapatában is egyre több lehetőséget kapó Szabó Lili bokája. Ezek után pedig végkép szétesett a csapat játéka. A harmadikban úgy tűnt, megint sikerült valamelyest erőre kapnia a mieinknek, de a szett közepén aztán megint rengeteg nyitásfogadási probléma jött elő, s végül ezt a szettet is simán elvesztették a lányok. A csapat 15 órától a házigazda szlovénokkal játszik.

Kőnig Gábor: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű az első meccs, de ennél azért többre számítottam. Sajnos nem volt egy vezéregyéniség sem a pályán. Nagyon bízom a komoly pálfordulásban…

 

A maribori MEVZA-torna további programja:
December 28., péntek
15:00 Magyország – Szlovénia (lány U17-es MEVZA-torna)
December 29., szombat
09:00 Magyarország – Szlovákia (lány U17-es MEVZA-torna)
09:00 Magyarország – Szlovénia (fiú U18-as MEVZA-torna)
15:00 Magyarország – Csehország (lány U17-es MEVZA-torna)
15:00 Magyarország – Csehország (fiú U18-as MEVZA-torna)
17:00 Magyarország – Horvátország (fiú U18-as MEVZA-torna)
December 30., vasárnap
09:00 lány U17-es és fiú U18-as MEVZA-bronzmérkőzés
11:30 lány U17-es MEVZA-döntő
14:00 fiú U18-as MEVZA-döntő