Légy Te is bajnok! – az Eötvös és az Irinyi a döntőben

Hat középiskolai csapat indul harcba azért, hogy a január 5-i Magyarország – Svájc férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező előtt, hamisítatlan nemzetközi körülmények között pályára lépjen a “Légy Te is bajnok” sorozat első fináléjában, Kazincbarcikán. Már lejátszották az elődöntőket és fény derült arra, hogy melyik két csapat léphet majd pályára a fináléban.

 

A Magyar Röplabda Szövetség által szervezett esemény lényege a sportág népszerűsítése mellett az, hogy még több versenyzési lehetőséget biztosítson a fiatal röplabdások számára, promotálja a januári, Kazincbarcikán megrendezésre kerülő Eb-selejtezőt, valamint a két legszerencsésebb csapatnak testközelből bepillantást engedjen egy nemzetközi mérkőzés légkörébe.

A hat gimnázium csapata két csoportban küzdött meg egymással a fináléba kerülésért. Az I-es csoportba az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium mellett két kazincbarcikai intézmény, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és az Irinyi János Református Oktatási Központ kapott helyett. Utóbbiak két kétjátszmás győzelemmel jutottak a döntőbe.

 

A II-es csoportba a miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint az ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium és Kollégium került. Közülük a tiszaújvárosiak már az első két mérkőzés után bebiztosították a fináléba kerülést, így Olasz Gyula tanítványai lehetnek még majd ott január 5-én a helyi Irinyi ellenfeleként 11 órától, a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban.

A döntőbe – amelyre a belépés ingyenes – várunk minden szurkolót és érdeklődőt!

 

EREDMÉNYEK, I. CSOPORT:
József (Ózd) – Szalézi (Kazincbarcika) 0:2 (–17, –27)
Irinyi (Kazincbarcika) – József (Ózd) 2:0 (22, 23)
Irinyi (Kazincbarcika) – Szalézi (Kazincbarcika) 2:0 (18, 15)
II. CSOPORT:
Móricz (Ibrány) – Eötvös (Tiszaújváros) 0:2 (–14, –21)
Eötvös (Tiszaújváros) – Andrássy (Miskolc) 2:0 (21, 23)
Andrássy (Miskolc) – Móricz (Ibrány) 0:2 (–14, –21)
DÖNTŐ (JANUÁR 5., 11 ÓRA):
Irinyi (Kazincbarcika) – Eötvös (Tiszaújváros)