Európai klubkupák: a BRSE és a Vasas mellett Gergye is parádézott

Remekül szerepeltek klubcsapataink az európai klubkupák hétközi mérkőzésein, hiszen a Vasas otthon, a BRSE pedig idegenben nyert 3:2-re, s a Nyíregyháza 3:1-es svájci veresége sem éppen tragikus. Ráadásul négy légiósunk csapatából három is győzni tudott, Gergye Roland pedig kifejezetten parádézott.

 

A török Galatasary a cseh Dukla Liberec vendégeként lépett pályára a férfi CEV-kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján. A törökök nagy csatában, végül 3:2-re nyerték a találkozót, s a magyar válogatott ütője minden szettben a kezdőcsapat tagja volt, és összesen 16 pontot szerzett (3 ász és 1 blokk mellett 12 támadása volt sikeres).

A női Bajnokok Ligája A-csoportjában Sándor Renáta csapata, a német MTV Stuttgart magabiztosan, 3:0-ra legyőzte a francia Beziers-t. Ugyancsak három játszmában győztek Szakmáry Grétáék az olasz Conegliano ellenében, ám a német Palmberg Schwerin sokkal jobban megizzadt, hiszen az első játszmát csak 36:34-ra nyerték meg. Egyedül Pallag Ágnes klubja, a francia Cannes szenvedett vereséget a magyar érdekeltségű klubok közül, ők a BRSE-t búcsúztató lengyel Budowlani Lódz otthonában kaptak ki 3:0-ra.

Összegzésképpen, az jó hír, hogy mindhárom csapat a második helyen áll csoportjában, azaz jó esélyük van a továbbjutás kiharcolására, ami viszont rossz, hogy egyik játékosunk sem lépett pályára a mérkőzéseken, sőt Sándor Reni még a keretbe sem került be. Bízunk benne, hogy ez a helyzet a következő fordulóban, január végére már változni fog.

 

MAGYAROK A NEMZETKÖZI KUPÁKBAN

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
Palmberg Schwerin (német, Szakmáry Gréta) – Imoco Conegliano (olasz) 3:0
MTV Stuttgart (német, Sándor Renáta) – Beziers (francia) 3:0
Budowlani Lodz (lengyel) – RC Cannes (francia, Pallag Ágnes) 3:0
Férfi CEV-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Dukla Liberec (cseh) – Galatasary (török, Gergye Roland) 2:3
Női CEV-kupa:
Mulhouse (francia) – Fatum-Nyíregyháza 3:1
Aesch Pfeffingen (svájci) – Swietelsky-BRSE 2:3
Női Challenge-kupa:
Vasas Óbuda
– Nova Gorica (szlovén) 3:2

A következő fordulót és a visszavágókat január 22-24. között játsszák le.