CEV-kupa: „Idegenben mindig nagy fegyvertény nyerni”

Kormos Mihály, a Swietelsky-Békéscsaba női együttesének szakmai igazgatója adott interjút honlapunknak a Pfeffingen elleni győztes CEV Kupa-mérkőzés után.

– 25:14-re nyerték az első játszmát. Akkor úgy tűnt, hogy ez akár egy sima meccs is lehet, ami nagy szó egy CEV Kupa-nyolcaddöntőben, idegenben…
– Az első játszmában azt nyújtottuk, amit gyakoroltunk, amire készültünk. Nagyon agresszíven nyitottunk, nem találták a nyitásaink ellenszerét, emellett a blokkunk és a védekezésünk is nagyszerűen működött, míg a svájci támadások kiismerhetők voltak.
– Mi történt a második és a harmadik szettben?
– A második szettben felhoztuk az ellenfelet, az agresszivitás visszaesett, és csináltunk egy ki-ki meccset ebből az összecsapásból, s végül óriásit kellett küzdeni, harcolni a győzelemért.
– A BRSE erejét viszont jól mutatja, hogy nem roppant meg ezután, még úgy sem, hogy a negyedik játszmát 5:1-gyel kezdték a svájciak…
– Valóban nagy fegyvertény, hogy innen fordítani tudtunk! Ne felejtsük el, hogy ez a CEV Kupa és már a legjobb 16 között zajlik a küzdelem. Ebben a magasságban óriási dolognak számít idegenben nyerni. Ez egy nagy lépés az álmaink elérése felé. Örülök, hogy pozitív eredménnyel várhatjuk a visszavágót, amelyen szeretnénk kiharcolni a nyolc közé jutást.
– A harmadik játszma után mit kért a csapattól?
– Hogy érezze át mindenki a negyedik játszma, illetve a mérkőzés hátralévő részének a fontosságát. A játékosok megértették és tudták, hogy mit kell tenniük, s egy picit a taktikán is változtattunk, ami szintén segített.
– Kikkel volt elégedett a svájci mérkőzésen a csapatából?
– Perovics nagyon jól röplabdázott, Bodnár Dorottya is szépen felvette a ritmust, nyitásai és blokkjai is segítettek a csapaton.
– Okozhat-e a Pfeffingen bármiféle meglepetést Békéscsabán?
– Kötelező lenne a győzelem, s szeretnénk is természetesen egy újabb sikerrel megörvendeztetni a szurkolókat. Beszélve a svájci kollégával, valószínűleg erősödnek majd, hisz két-három új játékost is tervez igazolni a Pfeffingen. Figyelni fogjuk őket és megfelelően felkészülni rájuk. A célunk egyértelmű: ott szeretnénk lenni a legjobb nyolc között!