Férfi NB I: a DEAC is bejutott az felsőházba

Négy mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi NB I-ben. Az A-csoportban a VRCK hazai pályán, a MAFC és a Pénzügyőr idegenben győzött, míg a B-ben a DEAC Debrecenben nyert a Sümeg ellen, ezzel bebiztosítva helyét a felsőházban. Ugyan az alapszakaszból egy-egy mérkőzés még hátra van, de a lényeges kérdések már eldőltek: a VRCK, a Pénzügyőr, a MAFC, a Fino Kaposvár, a HÉP-Kecskemét és a DEAC jutott be a legjobbak közé.

 

Férfi NB I, A-csoport:

Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre Székesfehérvár 3:0 (18, 21, 11)

Don Bosco Sportközpont, 150 néző. V: Csizmarik, Suba.

VRCK: Páez 1, Milev 7, Juhász 9, Szabó 3, Árva 12, Macko 5. Csere: Dudás (liberó), Toronyai 1, Gebhardt N. 8, Németh Sz. 6. Vezetőedző: Marek Kardos.

MÁV: Németh Zs. 8, Kaposi 5, Guzmics, Kholman, Salazar 17, Stefanovics 1. Csere: Takács (liberó), Sziládi, Náhol. Vezetőedző: Németh Ödön.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 16:14, 21:15. II. játszma: 8:7, 16:14, 21:17. III. játszma: 8:0, 16:3, 21:8.

Marek Kardos: – Jó dolog, hogy nyertünk három játszmában, annak ellenére, hogy sokat cserélgettünk. A srácokra fontos három mérkőzés vár, kettő a MEVZA-ligában, szóval az energiával már takarékoskodni kell.

Németh Ödön: – Az első két játszmában jól tartottuk magunkat, aztán a harmadikban a fiatalom csapatom egyre többet hibázott, kijött a két csapat közti minőségbeli különbség. Gratulálok a Kazincbarcikának, és sok sikert kívánok nekik a hazai és a nemzetközi porondon is.

 

PTE-PEAC – MAFC-BME 0:3 (–20, –17, –16)

Pécs, 50 néző. V: Nagy L., Farkas L.

Storcz Tamás: – Sok volt a hiányzó, Dolgos és Tursics pedig sérülten vállalta a mérkőzést. Többen nem a saját posztjukon játszottak. Ezzel együtt, elégedett vagyok a csapat teljesítményével; megtettük, amit tudunk.

Schildkraut Krisztián: – Könnyed győzelemmel zártuk az évet. Örülök az ősz szereplésünknek és a felsőházi tagság elérésének.

 

SZESE-Győr – Pénzügyőr 0:3 (–16, –13, –23)

Győr, 50 néző. V: Mezőffy, Éri.

SZESE: Szántósi, Szabó, Földes, Horváth, Leiner, Bíró. Csere: Lengyel (liberó) Falvay, Flachner K., Apáti. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Pénzügyőr: Magyar, Kovács Z., Rása, Flachner D., Kiss D., Vityjuk. Csere: Bán (liberó), Kovács S., Szalai, Kecskeméti, Takács G. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Fehér Tibor: – A Pénzügyőr az alapszakaszban elfoglalt helyének megfelelően, határozottan és keményen játszott az első két szettben, alaposan megnyitottak minket, a támadásaink pedig pontatlanok voltak. Az utolsót játszmát sajnálom, mert 22:22-ig tartani tudtuk a lépést, de aztán három buta hiba miatt ezt a szettet is elvesztettük.

Jókay Zoltán: – Próbálunk felébredni az oroszországi utazás okozta tompultságunkból. Helyenként észnél voltunk, a végére azonban alábbhagyott a koncentráció, de szerencsére így sem lett ebből gond.

 

Férfi NB I, B-csoport:

DEAC – Sümeg 3:0 (15, 27, 20)

Debrecen, 150 néző. V: Horváth M., Bátkai-Katona.

DEAC: Budai 14, Kiss I. 3, Tóth A. 4, Bagics 11, Remete 6, Hubicska 9. Csere: Mészáros Z. (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

SÜMEG: Török R. 4, Kunert 8, Sow 8, Erki 3, Németh Z. 4, Tigyi 5. Csere: Horváth A. (liberó), Kotin, Krekk, Nagy P. 1, Péter. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:2, 16:9, 21:12. II. játszma: 4:8, 11:16, 19:21. III. játszma: 6:8, 16:14, 21:15.

Fodor Antal: – A Sümeg rosszul, mi jól kezdtük a mérkőzést, a második szettet aztán nagy csatában szintén mi nyertük. A harmadik játszmát újra mi irányítottuk, így megszületett a 3:0 arányú győzelem. Nagyon örülünk annak, hogy történetünk során először a legjobb hatba kerültünk, várjuk a felsőházi mérkőzéseket!
Tamás Zoltán: – Nem terveink szerint alakult a mérkőzés. Bízom benne, hogy a januári folytatásra más állapotban érkeznek vissza a játékosaink.