Aranyos (és ezüstös) gondolatok a kupadöntő után

A női döntőt követően békéscsabai részről az ünneplésé volt a főszerep. Közülük szedtünk össze egy nyilatkozatcsokrot, de a megszólalók közül természetesen nem hiányozhatnak a vesztes Vasas képviselői sem.
Szasa Nedeljkovics (a Linamar-BRSE vezetőedzője): – Sokat kivett belőlünk a keddi meccs, sokkal keményebb összecsapásra számítottam. A második szettben a Vasas nagyon jól játszott, 11:15-nél három nagyon fontos pontot tudtunk szerezni, ami meghatározta az eredmény további alakulását.

Szakmáry Gréta (a Linamar-BRSE válogatott játékosa): – A Magyar Kupa mindig kiemelt fontossággal bír, hiszen egy nap dől el az aranyérem sorsa. Sokat gyakoroltuk edzésen a vesztes állásból indított végjátékot. A második játszmában ezért is tudtunk felállni a padlóról.

Bodnár Dorottya (a Linamar-BRSE válogatott játékosa): – Kicsit fáradtak voltunk, ami érződött a csapat játékán, de örülök, hogy sikerült ezen is túllépnünk. Ez a siker méltó megkoronázása ennek a hétnek.

Szarvas Péter (Békéscsaba polgármestere): – Nagyon örülök, hogy itt Érden megvédtük ezt a nagyon fontos címet. Büszke vagyok a csapatra, ezt mondhatom az összes békéscsabai lakos nevében is. Ezzel sporttörténelmet írt a békéscsabai röplabda.

Baran Ádám (a Linamar-BRSE elnöke): – Vannak olyan pillanatok, amikor meg kell állni egy kis időre és örülni kell a sikernek. Ez most egy ilyen időszak. A mindennapok folyamán elvégzett munka gyümölcse ezzel a sikerrel beérett.

Jókay Zoltán (a Vasas Óbuda vezetőedzője): – Mondtam a lányoknak, hogy tűzzel, akarással, motiváltan kell pályára lépniük. Ezekkel nem is volt gond, a hidegvér hiányzott ma belőlünk. A harmadik szettről nem kívánok beszélni.

Török Kata (a Vasas Óbuda játékosa): – Nem sok pozitívumot tudok elmondani a játékunkról. Minden vereségből, így ebből is tanulnunk kell! Nagyon sok buta hibát követtünk el a döntőben!

A döntő MVP-je:
Irina Szmirnova (Békéscsaba)
A csapatok legjobbjai:
Tálas Zsuzsanna (Békéscsaba)
Lévai Vivien (Vasas)
Villám Lilla (Nyíregyháza)
Takács Bernadett (Jászberény)