Aranyéremmel búcsúzott Csengeri Petra

Kupaarannyal köszönt el a Linamar-BRSE együttesétől Csengeri Petra, akinél december végén diagnosztizáltak olyan szintű gerincsérülést, ami miatt fel kell hagynia a legmagasabb szintű játékkal – közölte a békéscsabai klub hivatalos honlapja. A BRSE igyekezett mindennemű segítséget megadni a játékosnak, de mint írják: “a diagnózison sajnos nem lehet változtatni, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak”.

Csengeri Petra a nyáron csatlakozott a bajnoki címvédő Békéscsaba keretéhez, két éves szerződést írt alá, ami mutatja, hogy a klubnál hosszú távon számoltak vele. A 10-szeres válogatott röplabdázó fokozatosan épült be a csapatba, játszott a BL-ben is, s Soós Nikolett sérülését követően kulcsszerep hárult rá. Majd váratlanul jött a december végi hír, hogy gerincsérülése súlyos következményekkel is járhat, s fel kell hagynia a legmagasabb szintű játékkal. A BRSE igyekezett mindennemű segítséget megadni a játékosnak, de a vizsgálat eredményét tudomásul kellett vennie, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak. Csengeri Petra a válogatottság és a Bajnokok Ligája-szereplés mellett a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában is eredményes pályafutást tudhat maga mögött: a mostani békéscsabai kupaarany mellett gödöllői színekben két magyar bajnoki és négy Magyar Kupa-ezüstérem a legjobb eredménye klubszinten.

A BRSE-hez csatlakozva természetesen honlapunk is sok sikert kíván Csengeri Petrának a civil életben! Persze, azért bízunk abban is, hogy e kiváló játékost látjuk még röplabdázni vagy akár edzősködni a későbbiekben!