A Vasas és a Jászberény bravúrra, a Pénzügyőr nyugodt visszavágóra számít

Három európai kupa-visszavágó vár a magyar röplabdacsapatokra szerdán: a Vasas Óbuda a szlovén Formula Formis Rogozát, ezt követően pedig a Pénzügyőr az osztrák Klagenfurtot fogadja az Angyalföldi Sportcentrumban, páros rangadón, és ezen a napon játssza le a visszavágót a Jászberény is a szlovák Slávia Bratislava ellen.

A Vasas hölgykoszorúja rengeteg hibával röplabdázva szenvedett 3-1-es vereséget a jól játszó Formis Rogoza otthonában a párharc első felvonásán, így eldőlt, hogy a fővárosiak a szerdai visszavágón csak aranyjátszmával juthatnak tovább. A feladat nehéz, de egyáltalán nem tűnik lehetetlennek a kivitelezés, ugyanis a csapat az elmúlt hétvégén már koncentrált, kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel verte meg idegenben az újpestieket, az Extraliga rangadóján.

A szlovén rivális az előző idényben bronzérmes lett hazája bajnokságában a két tradicionális nagy csapat, a Maribor és a Calcit Kamnik mögött, ezzel szerzett jogot arra, hogy megmutathassa magát az európai kupaporondon. A mostani idényt nem kezdte jól a Rogoza, a Vasas ellen mégis kijött nekik a lépés.

Kielemeztük a szlovének játékát, és mivel nem könnyű a helyzetünk, maximális koncentrációt kérek a lányoktól” – fogalmazott a piros-kékek lengyel vezetőedzője, Jakub Głuszak

A lányok szerdán 17 órakor kezdenek az Angyalföldi sportcentrumban, ezt követően pedig egy férfi mérkőzést is láthat a nagyérdemű: a szintén a Challenge-kupában szereplő Pénzügyőr Klagenfurtban verte meg 3-0-ra a Wörter See Löwent, így fél lábbal már a következő fordulóban érezheti magát.

Az előzetes információk és a videózások alapján sejthető volt, hogy verhető a Klagenfurt, és nyernünk kell. Az első szettben szépen uraltuk is a játékot, a másodiktól kezdve viszont felesleges feszültséget keltettünk a pályán, sok egyéb tényezővel kezdtünk el foglalkozni, ahelyett, hogy a játékra koncentráltunk volna. Emiatt a kelleténél szorosabb lett a mérkőzés, ez fontos tanulság a hazai visszavágó előtt” – mondta a Pénzügyőr szakvezetője, Jókay Zoltán.

Történelmi mérkőzésre készülnek Jászberényben: a csapat először lépett ki a nemzetközi porondra , és a szlovákiai 3-2-es vereség után bizakodó hangulatban várja a Slávia Bratislava elleni, szerda esti visszavágót.

Úgy gondolom, nagyon jó meccset játszottunk Pozsonyban, annak ellenére, hogy kikaptunk. Ők is egy fiatal csapatot alkotnak, lendülettel játszanak, de nekik is megvannak a gyenge pontjaik, amiket a visszavágón ki fogunk tudni használni. Felszabadultan játszottunk és ezt tovább kell vinnünk, viszont nem lehetnek ekkora hullámvölgyek. Így, hogy már játszottunk egyszer egymás ellen, tudjuk, mire számítsunk. Talán a legerősebb játékosuk az amerikai center, akire határozottan oda kell majd figyelni, de persze mellette is vannak még meghatározó játékosok, akikre ugyanúgy felkészülünk. Ami fontos, hogy mindenképp 3:0-ra vagy 3:1-re kell nyernünk a továbbjutás érdekében. Szeretnénk megmutatni a szurkolóinknak, mire vagyunk képesek” – mondta a 21. születésnapját ünneplő Petőváry Panni a csapat honlapján.

A program

November 14., szerda

17:00 Vasas Óbuda – Formis Rogoza (női Challenge-kupa), Angyalföldi Sportcentrum

19:00 Jászberény – Slávia Bratislava (női Challenge-kupa)

19:30 Pénzügyőr – Klagenfurt (férfi Challenge-kupa), Angyalföldi Sportcentrum