Sérüléshullám Újpesten, de már látszik a fény az alagút végén

Remekül, három győzelemmel kezdte a bajnokságot az UTE, ám a negyedik fordulóban megtört a csapat lendülete, azóta négy meccsen csak két pontot szereztek, s az első helyről visszacsúsztak a negyedikre.

 

Szombaton hazai pályán szenvedtek 3:0-s vereséget a Vasastól is, aminek egy elég komoly sérüléshullám volt az oka.

Erről a következőképpen számolt be a klub honlapja: „Kezdődött azzal, hogy a német-brazil kettős állampolgárságú szélső ütőnk, Lousi Souza Ziegler megbetegedett, majd később kiderült, hogy egy hosszabb, kb. fél éves kihagyásról van szó, így már nem tudna pályára lépni ebben a szezonban, így vele közös megegyezéssel szerződést bontott klubunk. Természetesen mielőbbi felépülést és visszatérést kívánunk neki … akár hozzánk is.

Ezt a kiesést tetézte egyik alapemberünk, Valdez sérülése, amit a vasárnap délelőtti edzésen szenvedett el, így „hirtelen” két fontos játékost kellett volna pótolnia vezetőedzőnknek. Bár a lányok mindent megtettek a siker érdekében, ez csak arra volt elég, hogy megnehezítsük a Vasas dolgát.”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ugyancsak sérülés miatt az idei ifjúsági Európa-bajnokságot megjárt Stollár Szonjára sem számíthatott Kántor Sándor vezetőedző, így Szűcs Kinga és az amerikai Naya Crittenden mellett a mindössze 15 éves, ugyancsak ifi-Eb-résztvevő Kiss Anna próbálta meg felvenni a versenyt a Vasas ellen.

Ez a keret elég szűkösnek tűnik a folytatáshoz, de persze a lilák dolgoznak az erősítéseken. Így például a szombati mérkőzésen már ott volt egy olasz szélső ütő, akinek szerződtetése a hírek szerint már folyamatban van, de sajtóinformációk szerint Újpestre tart a hosszabb sérülése után már felépülőben lévő Liliom Rita, női válogatottunk Európaliga-győztes, kétszeres Eb-résztvevő csapatkapitánya is.