Majdnem teljes a negyeddöntő mezőnye a kupában

Kedden és szerdán hét találkozót játszottak le a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így gyakorlatilag három kivétellel kialakult a negyeddöntő mezőnye és nagyjából meg van a párosítás is.

 

A nőknél kedden a Jászberény magabiztosan nyert az NB II-es KÖZGÁZ ellen és szerdán a Vasas is a második háromszettes győzelmét aratta a TFSE-vel szemben.

Az UTE-nak már nehezebb dolga volt Szombathelyen, ahol a Haladásban bemutatkozott az új feladójuk, Cicic Marija. Bár az első meccsen a lilák 3:0-ra nyertek, a visszavágón, három nagyon szoros játszma után a szombathelyiek vezettek 2:1-re, s a negyedikben is 24:24 volt az állás. Ha a Haladás nyeri, akkor jön az aranyszett, ha a lilák, akkor ők jutnak tovább, s már csak a mérkőzés végkimenetele kérdéses. Utóbbi történt, s a záró szettben aztán a kissé csalódott hazaiak csak két pontot tudtak szerezni.

Hasonló volt a forgatókönyv Gödöllőn, ahol a Balatonfüred az első meccsen elért 3:0-s győzelem után, a budapesti dugó miatt mindössze húsz perccel a kezdés előtt esett be a csarnokba. Tíz perccel el is tolták a kezdést, de ez mintha a hazaiakat zavarta volna meg, az első játszma nagy részében a vendégek vezettek, a végén 24:22-re is. A hazaiak innen fordították meg a játszmát, majd simán nyerték a másodikat és a harmadikban is vezettek 11:5-re. Ekkor azonban elfáradtak, és a vendégcsapat megfordította a játszmát. Igaz, a végjátékban 24:21-ről még egyenlített a GRC, de ezután a fürediek voltak kétszer eredményesek. A negyedik játszmában vezettek már 14:6-ra is, s bár a Gödöllőnek sikerült visszazárkóznia egy pontra, a végjátékot ezúttal simábban hozták a vendégek és kiharcolták a továbbjutást, amely a klub történetének eddigi legnagyobb sikere. Az ötödik játszmában a hazaiaknál gyakorlatilag a Széles Petrával és Ludmán Rékával megerősített juniorcsapat játszott, amely azonban meglepően jól tartotta magát, sőt a végén óriási csatában (mindkét csapatnak volt mérkőzéslabdája) a győzelmet is megszerezték.

Az MTK adminisztrációs probléma miatt 3:0-ra vesztette el az első mérkőzést a DVTK ellen, így hazai pályán legfeljebb egy játszmát veszíthettek az aranyszett kiharcolásához is. Végül azonban magabiztosan, három játszmában hozták a meccset és simán, 15:7-re nyerték a ráadást.

Ők majd a Jászberénnyel játszanak a negyeddöntőben, míg a Balatonfürednek a Vasas jutott. Az UTE és a Kaposvár még ellenfélre vár, előbbiek a MÁV Előre és a Békéscsaba meccsének győztesével játszik (ennek a találkozónak a csabaiak BL-szereplése miatt még időpontja sincs, de elvileg november 10-ig le kell játszani), míg utóbbiakra a címvédő Nyíregyháza és a Budaörs párharcának győztese vár, ennek visszavágóját jövő kedden játsszák.

 

A férfiaknál a MAFC magabiztosan győzött a Pénzügyőr-Debrecen ellen, míg a címvédő Vegyész a SZESE Győrt győzte le kétszer is három játszmában. A két továbbjutó éppen egymás ellen játszik majd a négy közé jutásért.

Ugyancsak sima útja volt a Pénzügyőrnek, amely a Pécset búcsúztatta 6:0-val, ellenfelük viszont a Dunaferr ellen kétszer is mindössze 3:2-re győző DEAC lesz. A másik ágon a MÁV Előre a Fino Kaposvárral találkozik, míg a két évvel ezelőtti győztes Szolnok a vasárnapi Szeged–Kecskemét meccs győztesével küzdhet a négy közé kerülésért.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
KÖZGÁZ – Jászberény 0:3 (–14, –9, –13)
Továbbjutott a Jászberény

Visszavágó:
MTK Budapest – DVTK FUX 3:0 (20, 17, 11)
Továbbjutott az MTK aranyjátszmával (15:7)

Penta Gödöllői RC – Balatonfüred 3:2 (24, 15, –24, –20, 17)
Továbbjutott a Balatonfüred 4–2-es összesítéssel

Vasas Óbuda – TFSE 3:0 (10, 12, 8)
Továbbjutott a Vasas kettős győzelemmel

Hungast-Haladás – UTE 2:3 (–27, 22, 24, –24, –2)
Továbbjutott az UTE kettős győzelemmel

A negyeddöntő párosítása:
Szent Benedek-Balatonfüred – Vasas Óbuda
Újpesti TE – MÁV Előre/Swietelsky-BRSE
MTK Budapest – Jászberény
1. MCM Diamant Kaposvár – Budaörs/Fatum Nyíregyháza

 

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
Pénzügyőr-Debrecen – MAFC BME 0:3 (–11, –18, –12)
Továbbjutott a MAFC

Visszavágó:
VRCK – SZESE Győr 3:0 (11, 12, 13)
Továbbjutott a VRCK kettős győzelemmel

A negyeddöntő párosítása:
MÁV Előre – Fino Kaposvár
Szolnok – Szeged/Kecskemét
Debreceni EAC – Pénzügyőr
MAFC – Vegyész RC Kazincbarcika