Nemzetközi ülőröplabda konferencia volt Horvátországban

Nagy sikerrel szervezte meg első Stratégiai párbeszéd (Startegic dialogue) elnevezésű eseményét október 19. és 21. között az Európai Ülőröplabda Szövetség (Paravolley Europe) a horvátországi Sveti Martin na Muriban, amin magyar ülőröplabda szakágunk képviseletében Raska Gyula, Szabó Zita és Jerome Dumas is részt vettek.

 

14 ország képviseltette magát körülbelül 30 sportági szakemberrel és sportolóval a kiemelt fontosságú eseményen. Szombaton workshopok keretein belül volt lehetőség a sportág fejlődését, illetve a Paravolley Europe szervezetét fejlesztő kérdésekről beszélni.

A workshopok témái többek közt olyan kérdések merültek fel, mint az ifjúsági játékok, ülő- strandröplabda,  klub és/vagy nemzeti versenyek és  klasszifikáció is.

Vasárnap rendkívüli közgyűlés keretében elfogadták az előző napi workshopok eredményét és meghatározták a teendőket  a verseny rendszer, illetve az érintettek közötti kommunikáció fejlesztése érdekben.

Kiemelkedő jelentőségű volt a találkozó, hiszen korábban soha nem volt ilyen lehetőség az országok képviselőinek tapasztalataikat és problémáikat ilyen körben megvitatni és az itt eldöntött stratégiai irányok évekre meghatározhatják a sportág jövőjét Európában.