Nehéz szavakat találni erre a mérkőzésre

Ismét csodát tettek a békéscsabai röplabdás lányok: Szasa Nedeljkovics tanítványai gigászi csatában gyűrték le 3:1 arányban a francia Béziers csapatát a CEV Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A látottakat a magyar válogatott két meghatározó játékosa értékelte.

„Nagyon boldog vagyok, nehéz szavakat találni erre a mérkőzésre – kezdte értékelését a Linamar-Békéscsabai RSE egyik alapembere, a válogatott Szakmáry Gréta a lefújás után. – Felkészültünk, tudtuk, mire számítsunk, de az első szettben még így is csak tapogatóztunk. A második játszmában nagyon jól nyitottunk, ezzel fogtuk meg őket, és menet közben húsz százalékkal javult a támadásaink hatékonysága is. Ez ehetett a kulcs a sikerhez. A mezőny- és a blokkmunkánk egyaránt csodálatos volt, nagyon boldogok vagyunk. Természetesen fel kell készülnünk a visszavágóra, és szeretnénk idegenben is meglepni ellenfelünket olyan húzásokkal, hogy a végén bezsebeljük a győzelmet, illetve a továbbjutást.”

„A sok mérkőzés, betegség, sérülés és az utazás miatt a csapatunk nem volt a legfrissebb – fogalmazott a francia együttes magyar légiósa, a válogatott Liliom Rita. – Az első szettben még minden a terveink szerint alakult, de ekkor sem gondoltuk egy pillanatra sem, hogy zsebben a mérkőzés. Volt már olyan többször is, hogy egy győztes nyitó szett után hullámvölgybe kerültünk, ez most a vereségünket eredményezte. Két hét múlva lesz a visszavágó, és el kell felejteni a Békéscsabán történteket, illetve küzdeni az elejétől a végéig. Ebben az esetben kivívhatjuk a továbbjutást.”

A visszavágót február 21-én játsszák.