Előremutató egyeztetés a 2019-es női Eb-ről

Isztambulban találkoztak egymással az Európai Röplabda Konföderáció (CEV), valamint a négy társházigazda, köztük a magyar szövetség képviselői, hogy fontos kérdésetek vitassanak meg a jövő évi női Európa-bajnokság kapcsán.

 

Ugyan még több mint tíz hónapot kell várni az első nyitásra a 2019-es női Európa-bajnokságon, de az előkészületek már javában zajlanak az európai szövetségben, valamint a kontinenstornának otthont adó négy országban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában és Törökországban is.

A CEV, valamint a társházigazdák képviselői a török szövetség isztambuli szállodájában egyeztettek a már elvégzett, valamint a még hátralévő feladatokról.

Az európai szövetség első alelnöke, Renato Arena, valamint a Török Röplabda Szövetség alelnöke, Özkan Mutlugil vezette megbeszélésen véglegessé vált a házigazda városok névsora, ugyanis a lengyel szövetség vezetői bejelentették, hogy Budapest, Pozsony és Ankara mellett Lódz városa, a 12 ezer férőhelyes Atlas Arena ad majd otthont az először 24 csapatot felvonultató Eb mérkőzéseinek.

Miután a magyar küldöttséget vezető Ludvig Zsolt MRSZ-főtitkár bemutatta a budapesti mérkőzésekhez kapcsolódó részletes és látványos promóciós és marketingtervet (amely nagy tetszést aratott a teremben), az európai szövetség illetékesei bejelentették, hogy megújul a CEV logója és teljes arculata – az ezzel kapcsolatos részletek azonban egyelőre szigorúan titkosak, az új logót először november elsején, Budapesten láthatják majd a sportág képviselői.

Az is kiderült, hogy az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolására 2019 januárjában egy különleges helyszínen, az isztambuli Topkapi Palota közelében, a Boszporusz partján kerül majd sor.

Már csak három hónap, és megtudjuk tehát, kikkel találkoznak a magyar lányok a Papp László Sportarénában, augusztus végén pedig kezdődik a várva várt női Eb!

 

Bán Tibor