Ifjúsági olimpia: győzelemmel debütáltak a magyar fiúk

Gyakorlatilag a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia nyitómérkőzését játszotta Hajós Artúr és Stréli Bence, akik vasárnap, helyi idő szerint 9 órakor egy ghánai páros ellen léptek homokra.

 

Kelvin Carboo és Eric Tsatsu szerencsére nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni a mieink ellen: az első játszmát magabiztosan, 21:14-re nyerték a mieink, s utólag derült ki, hogy ez volt a szorosabb szett, mert a másodikban mindössze tíz pontot ért el az afrikai rivális. A mieink győzelme pedig megadta az alaphangját az első napnak, amelyen a magyar küldöttség két aranyérmet is szerzett az úszó Milák Kristóf (400 gyors) és a kardvívó Rabb Krisztián révén.

A mieink – akik ezzel a győzelemmel szinte biztosan továbbjutottak már a csoportból – kedden lépnek homokra legközelebb, akkor magyar idő szerint várhatóan 20 órakor következik a legfőbb riválisnak számító Costa Ricai Alexandre Veliz és Criforth Lobo. Ők ugyancsak megnyerték első találkozójukat, így ez a meccs a csoportelsőségről is dönthet: aki győz, nagy valószínűséggel már a legjobb 16 között folytathatja a küzdelmeket.

Artúr és Bence harmadik csoportmérkőzésére csütörtökön kerül sor, akkor a monacói Ludovic Palmaro és Olivier Lanteri lesz majd az ellenfelük, mégpedig magyar idő szerint 14 órától.