A BL-selejtezőn is győzni akar a VRCK

Sajtótájékoztatót tartott a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata péntek délelőtt a hétfői, PAOK Szaloniki elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőzően.

 

Hétfőn 19 órától a VRCK a PAOK-ot fogadja a nyíregyházi Continental Arénában a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának odavágóján. A találkozó történelmi lesz a magyar férfi röplabdasport és a Vegyész számára is, hiszen korábban még egyetlen csapat sem indult el az erősebb nemből a legrangosabb európai kupasorozatban. A magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes alaposan “belehúzott” a sorsolásnál, hiszen azzal a PAOK-kal találkozik, amelynek játékoskeretét nemzetközi szinten is elismert klasszisok alkotják.

“Igyekeztünk a lehető legtöbb információt beszerezni ellenfelünkről, hét-nyolc mérkőzést meg is néztünk, kielemeztük őket” – fogalmazott Marek Kardos, a kazincbarcikaiak vezetőedzője. “Hat-hét olyan képességű játékosuk van, akik valóban a legjobbak közé tartoznak. Ahhoz, hogy egy ilyen jó csapat ellen esélyünk legyen, végig tökéletesen, csak a röplabdára figyelve szabad játszanunk, nem kalandozhatunk el és csodálkozhatunk a görögökön vagy azon, hogy BL-meccsen vagyunk. Nyerni akarunk, így lépünk pályára, és így fog gondolkodni a PAOK is, ezen a szinten ugyanis nem nézi le egyik csapat a másikat. Ismerem a görögök mentalitását, ha egy kicsit sikerül rájuk nyomást helyezni, akkor meg lehet őket is lepni.”

Szabó Dávid csapatkapitány már játszott a BL-ben, még olasz sztárcsapatai játékosaként. A most 28 éves átló ezúttal nevelőegyüttesével élheti át az európai elit légkörét, és társaival együtt meglepetésre készülnek.

“Jó érzés a Kazincbarcikával szerepelni a BL-ben, de most nincsenek olyan elvárások, mint anno a Trevisónál vagy a Trentónál voltak” – árulta el Szabó, aki szerint már az is nagy szó, hogy egy magyar csapat itt lehet a Bajnokok Ligájában. “Elértünk egy olyan színvonalat a VRCK-val, hogy el tudunk indulni egy ilyen sorozatban, és ez engem mindenképpen doppingolni fog hétfőn. A srácokon jól látszik, hogy akarnak bizonyítani a nemzetközi meccseken. Pozitívan állunk a hétfői találkozóhoz, bízunk benne, hogy ahogy Zágrábban, úgy Nyíregyházán is sikerül elérnünk egy bravúrt, hiába nincs egy súlycsoportban a BL és a Közép-európai Kupa.”

FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – PAOK Szaloniki (görög); Tv: DIGI Sport2
2018.10.08., 19:00, Continental Aréna, Nyíregyháza. V.: Ovuka (bosnyák), Nastase (román).

JEGYINFÓ
Jegyek még kaphatók online a tixa.hu oldalán, a mérkőzés napján 18 óráig 1000 forintos egységáron. A mérkőzés helyszínén 17:30-tól 1300 forintos egységáron. 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.