Dunaújvárosi és nyíregyházi siker a diákolimpián!

A fiúknál a dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola, a lányoknál pedig a hazai közönség előtt szereplő nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium nyerte az V-VI. korcsoportos röplabda diákolimpia küzdelmeit. Mindkét tornán kaposvári ezüstérem született.

Megvédte címét a Hild csapata:
Játszmaveszteség nélkül nyerte meg az aranyérmet a dunaújvárosi csapat, amely a nyíregyházi döntőben a kaposvári Munkácsy együttesével találkozott és aratott magabiztos sikert. A Dunaferr SE alakulatára épülő gárda ezzel megvédte címét.
A dunaújvárosi csapat tagjai: Bohnicsek Szilveszter, Szabó Péter, Hartyányi Gergő, Novokrescsenszkov Viktor, Guzmics Richárd, Csizmadia Tamás, Nemes Gábor, Móró Ákos, Kiss Marcell, Ihász Benett, Matyiak Árpád. Csapatvezető: Szücs Ákos.

A hölgyeknél nyíregyházi siker született
Az U18-as válogatott Kundrák Eszter élete első diákolimpiai aranyát szerezte vasárnap. A Nyíregyháza felnőtt csapatának játékosát az öröm pillanataiban értük utol: – Ez az egész még nagyon friss, még felfoghatatlan. Úgy vágtunk neki péntek reggel, hogy cél az első hely! A csoportmeccsek alatt mindenkit simán 3:0-ra vertünk, majd jöttek az igazán nehéz összecsapások, végül a kaposvári Táncsics elleni döntőt is 3:0-ra nyertük. Nagyszerű élmény volt az összes találkozó, látszódott, hogy nagyon összeért a csapat és képesek vagyunk meghalni a pályán – nyilatkozta Kundrák Eszter.
A nyíregyházi csapat tagjai: Sitku Renáta, Tóth Dalma, Tóth Fruzsina, Szerényi Gréta, Ilyés Emese, Szatmári Emese, Ratkos Petra, Tóth Vanessza, Szilágyi Csenge, Kujbus Fanni, Fejérvári Panni, Kundrák Eszter. Csapatvezető: Szekér Lászlóné