A világbajnok az olimpiai bajnok ellen a vb-döntőben

Szombaton lejátszották az elődöntőket Torinóban, a férfi röplabda világbajnokságon. A brazilok három játszmában nyertek Szerbia ellen, a lengyelek viszont csak a döntő szettben csikarták ki a fináléba kerülést az Egyesült Államok ellenében.

 

Ugyan csak három szett kellett az olimpiai bajnok braziloknak a döntőbe kerüléshez, de azért annyira nem volt sima az út, hiszen a szerbek mindhárom játszmában húsz pont fölé jutottak. Ettől függetlenül a dél-amerikaiak győzelmének jogosságához kétség sem férhet.

A címvédő lengyelek viszont óriási csatában vívták ki a fináléba jutást: az első játszmát ugyan ők nyerték 22-re, de aztán az amerikaiak megfordították a mérkőzést. Ezután viszont mintha elfáradtak volna, a negyedik játszmában, az európaiak viszonylag simán egyenlítettek, a döntő szettet pedig 6:1-gyel kezdték és bár a végén valamennyire zárkózni tudtak az amerikaiak, a kezdeti hátrányt nem tudták lefaragni, így a lengyel csapat megvédheti a négy éve hazai pályán kiharcolt vb-elsőségét.

Tehát vasárnap a bronzmeccset 17 órától játsszák majd a szerbek és az amerikaiak, akik a vb második körében egyszer már találkoztak, s akkor utóbbiak nyertek 3:2-re. A finálét aztán 21:15-től játsszák majd a brazilok és a lengyelek, akik nem mellesleg négy éve is játszották a vb-döntőt. Akkor az európaiak 3:1-re nyertek.

 

FÉRFI RÖBLABDA VB (BULGÁRIA, OLASZORSZÁG)
Elődöntő
Brazília–Szerbia 3:0
Lengyelország–Egyesült Államok 3:2
A további program:
Szeptember 30., vasárnap
17:00 Szerbia – Egyesült Államok
20:30 Brazília – Lengyelország