Európában is felfigyeltek a kerékpározó magyar röplabdacsapatra

Az Európai Mobilitási Hét keretében számos programot szerveztek Békéscsaba szerte, melyek közül kiemelkedett az Autómentes Nap, ahol immár hagyományosan megjelent a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület különítménye.

A klub a 2015/2016-os szezonban hirdette meg kerékpáros kampányát, amely egyedülálló kezdeményezés volt az európai röplabda társadalomban. Ennek keretében számmal és névvel ellátott, egyedi kerékpárokat kaptak a BRSE játékosai szponzorok és mecénások által. A projekt azóta is töretlen a sikernek örvend.

„Elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés és az egészséges életmód mellett, örömmel veszünk részt minden olyan programon, mely ezen értékeket népszerűsíti. Játékosaink és a klub munkatársai is magukénak érzik ezt, a mindennapok során zömmel a kerékpárt használják, mint közlekedési eszközt. Békéscsaba remek lehetőséget biztosít ehhez, hiszen a város kerékpáros infrastruktúrája egyedülállóan gazdag és további fejlesztések zajlanak” -mondta Baran Ádám a BRSE elnöke.

„Európa több országában játszottam már, de ez a kezdeményezés számomra is új volt. Én minden nap kétkerekűvel járok, Békéscsabán nincsenek nagy távolságok és ez jóval egészségesebb is” – nyilatkozta Ksenija Ivanovic az ötszörös bajnokcsapat montenegrói válogatott játékosa.

„Fontos, hogy jó példát mutassunk a jövő generációjának, itt Békéscsabán és egész Magyarországon. Mi nem csak az Autómentes Napon, hanem egyébként is biciklivel járunk”- zárta gondolatait Tálas Zsuzsanna a BRSE valamint a magyar válogatott feladója.

A témával az Európai Röplabda Szövetség honlapja is kiemelten foglalkozik, az írás az alábbi linket bemásolva tekinthető meg:

https://www.cev.eu/News.aspx?NewsID=27797&TagType=0&TagContent=0&ID=0&Paging=0&Sd=1/1/1900&Ed=1/1/1900