A legnehezebben már túl van a születésnapos Fülöp Péter

Ma ünnepli 19. születésnapját Fülöp Péter, a szolnokiak tavaly U19-es Eb-n és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szereplő ütője. Ez önmagában még nem lenne szenzáció, azonban Peti egy hónapja súlyos balesetet szenvedett, ami után még az élete is veszélyben volt.

 

Szerencsére mindez ma már csak múlt idő, a fiatal és erős szervezete túlélte a sokkot, és remélhetőleg nem is olyan sokára a pályán is találkozhatunk majd újra vele. Minderről édesanyja számolt be honlapunknak.

„Éppen itt vagyunk nála a kórházban, most köszöntjük fel, és nem is tudom megszámolni most hirtelen, hogy hány játékostársa veszi most körül az ágyát. A körülményekhez képest szerencsére jól érzi magát.”

Peti, két nappal azután szenvedett súlyos csigolyatörést, hogy Mikuláss Marcell párjaként megnyerte az U20-as strandröplabda országos bajnokságot. Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy kritikus állapotban, lélegeztetőgépen van, de szerencsére ez már a múlté.

„Szerencsére a csigolyatörés ellenére nem sérült meg a gerincvelő, csak ütést kapott. Peti már tudja mozgatni a kezeit és a combizmai is reagálnak. Az orvosok szerint már elkezdhetné a rehabilitációt is, csak azon az osztályon most éppen nincs hely itt a szolnoki kórházban, ezért azt tervezzük, hogy Budakeszire, az ottani speciális szanatóriumba vitetjük át, hogy ott folytassák a gyógykezelését.”

Bizony, ha a gerincvelő sérült volna, akkor a játékos egész életére tolószékhez lett volna kötve, így azonban nem csak a teljes felépülésében bízhatunk, hanem abban is, hogy rövidesen újra a pályán láthatjuk majd a játékost.

Ehhez kívánunk neki kitartást és minél gyorsabb felépülést a születésnapján!