Röpsuli – röplabdázás az iskolában

Regionális továbbképzéseket szervez a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Röplabda Szövetség az ősz folyamán.

 

A 30 kontaktórás továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az általános iskolai röplabdázás és a mérkőzésjátékokhoz kapcsolódó, azokat kiegészítő előkészítő és kisjátékok oktatási céljait, fejlesztési feladatait, elméleti és módszertani alapjait.

Ezen felül a továbbképzések célja az is, hogy a továbbképzésen résztvevők képessé váljanak iskolai körülmények között röplabda-specifikus tanórák, foglalkozások vezetésére, fesztiválok szervezésére és olyan újszerű oktatási módszerek alkalmazására, amelyek segítségével tanulóik motiváltan, pozitív tanulási környezetben vehetnek részt a röplabda-foglalkozásokon. A továbbképzés segítségével a pedagógusok magabiztosabban tudják alkalmazni a 6–14 éves tanulók életkori és fejlődési jellemzőihez igazodó, differenciált foglalkoztatási formákat, élményszerű és változatos tanulásszervezési eljárásokat. A tréningeken részt vevő, 1-8. iskolafokon oktató pedagógusok birtokába juthatnak olyan alapvető gyakorlati (technikai és taktikai) tudásnak, amellyel képessé válnak a tematikai egységekben rögzített tartalom oktatására.

A továbbképzésre jelentkezhet minden olyan pedagógus, aki okleveles tanítói vagy okleveles általános iskolai tanári diplomával, vagy ennek megfeleltethető képesítéssel rendelkezik. Ennek hiányában hallgatóként van mód részt venni a képzésen.

A továbbképzés 2018 őszétől a konvergencia régiókban érhető el.

Jelentkezni ezen a linken lehet!