Heti program: „Csak” nyolc meccs, de milyenek!

Ezen a héten a korábbi bő kínálathoz képest mindössze nyolc találkozót rendeznek, ám ezek annál rangosabb mérkőzések lesznek, Hiszen a péntek-szombati kupadöntőkön kívül kedden a CEV- és a Challenge Kupában is pályára lépnek csapataink.

Időrendben utóbbi mérkőzések lesznek előbb, egészen pontosan kedden, így a sort velük kezdjük. A legjobban várt találkozó mindenképpen a békéscsabaiak CEV Kupa meccse lesz a Liliom Ritát is a soraiban tudó francia Beziers ellen. A gallok jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban, s tizenöt mérkőzésből mindössze hármat vesztettek, azonban a háromból kettőt január végén, azaz az elmúlt hetekben mintha egy kisebb hullámvölgybe kerültek volna. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mire mennek majd a forró hangulatú békéscsabai katlanban, a nyolc közé jutásért vívandó első mérkőzésen.

A Vasas Óbuda már túl van az idegenbeli nyolcaddöntő első meccsén a belga Beveren ellenében, s bár mindenki a belgákat tartotta toronymagas esélyesnek, a piros-kékek kellemes meglepetésre nem csak hogy jól helyt álltak, de még játszmát is tudtak nyerni idegenben. A lényegen azonban ez sem változtat: a magyar csapatnak 3:0-ra, vagy 3:1-re kell nyernie, s utána aranyszettben harcolhatja ki a továbbjutást.

Ezen a napon két elhalasztott bajnoki meccset is lejátszanak, mégpedig a Jászberény a TFSE-t, a Nyíregyháza pedig a Gödöllőt fogadja. Érdekes, hogy a keddi négy meccs házigazdái lesznek majd érdekeltek a pénteki kupadöntőben: a két bajnokit játszó csapat a bronzéremért, a két nemzetközi kupaindulónk pedig az aranyért csap majd össze.

A férfiaknál az alapszakasz lezártával pihenőt kaptak a csapatok ott a szombati kupanap töri csak meg a csendet: a bronzmeccsen a két tavalyi döntős, a címvédő Kaposvár és a Kecskemét meccsel, míg a finálét két olyan klub vívja, amelyik korábban még soha nem jutott ilyen magasságokba. A szolnokiaknak legalább van már bronzérmük, ám a Pénzügyőr eddig még a négy közé sem jutott be soha, azaz bármelyik klub győz, az mindenképpen sporttörténelmet ír.

A kupadöntőre már tart a jegyárusítás. A belépők az ÉRD Aréna pénztárában és online is kaphatók. Fontos információ, hogy a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A felnőtt napijegy 1 500 forintba, a diák és nyugdíjas napijegy pedig 1 000 forintba kerül, míg 12 év alatt ingyenes a belépés.

Jegyvásárlás-link a női napra:
http://erdarena.hu/index.php?p=esemeny&eid=71

Jegyvásárlás-link a férfi napra:
http://erdarena.hu/index.php?p=esemeny&eid=72

HETI PROGRAM:
Február 7., kedd
18:00 Linamar-BRSE – Beziers VB (francia; női Challenge Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
18:00 Vasas Óbuda – Asterix Avo Beveren (belga; női Challenge Kupa nyolcaddöntő, visszavágó)
18:00 Jászberény RK – TFSE (női NB I)
18:30 Fatum Nyíregyháza – Penta Gödöllői RC (női NB I)
Február 10., péntek
17:00 Linamar-BRSE – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa döntő); Érd
19:15 Fatum Nyíregyháza – Jászberényi RK (női Magyar Kupa bronzmérkőzés); Érd
Február 11., szombat
17:00 Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC (férfi Magyar Kupa bronzmérkőzés); Érd
19:15 Pénzügyőr SE – Openhouse-Szolnoki RKSI (férfi Magyar Kupa döntő); Érd