Egy mérkőzés, mely után a vesztes is boldog volt

Magabiztosan, tekintélyes előnnyel, mindössze egy vereséggel nyerte meg az alapszakaszt a Fino a férfi NB I-ben. A címvédő és 17 honi elsőségükkel rekordbajnok kaposváriak mindössze az első fordulóban, Dunaújvárosban kaptak ki 3-2-re, a folytatásban, hol könnyebben, hol nehezebben, de minden mérkőzésüket hozták. A második hely sorsa viszont az utolsó játéknapon, Kazincbarcikán dőlt el…

Szombat este a Vegyész RC ugyan 3-2-re kikapott a vendég Pénzügyőr SE csapatától jobb szettarányának köszönhetően mégis megszerezte az alapszakasz második helyét. Miután a borsodi együttes megnyerte a harmadik szettet, gyakorlatilag tét nélkülivé vált az összecsapás, hiszen eldőlt, hogy a Pénzügyőr marad a harmadik pozícióban, így az alapszakasz-hatodik Dunaferr együttesével találkozik a rájátszás első körében. A Kazincbarcika végül 2.68-as, míg a PSE 2.65-ös szettaránnyal zárt, amit a nyert és vesztett szettek osztásából tudunk kiszámolni.
„A versenykiírás tisztán kimondja, hogy azonos pontszám esetén a szettarány rangsorol, amit a nyert és elvesztett játszmák arányából kapunk meg” – fogalmazott a Vegyész honlapján Dudás András ügyvezető-másodedző. – Napokkal a meccs előtt Mezei Zoltán versenybizottsági elnök kiszámolta előre az összes forgatókönyvet, így a budapestiek is tudták, hogy nekik úgy kell nyerniük a második hely eléréséhez, hogy maximum egy szettet engedélyeznek nekünk.”

Nos, a 3-2-es győzelem ellenére a fővárosiaknak meg kellett elégedniük a tabella harmadik helyével.

„Izgalmas és kiélezett meccs volt. Annak ellenére, hogy a Barcika megnyert két szettet, és ezzel bebiztosította a második helyet, mi sem engedtünk ki. Azért mentünk, hogy nyerjünk, és egy hosszú és nehéz mérkőzésen ezt meg is tudtuk valósítani. A szombati kupadöntő előtt tökéletes felkészülési meccs volt ez a csapatnak” – nyilatkozta honlapunknak a Pénzügyőr csapatkapitánya, Bagics Balázs.

„Szerettük volna Daniel Oravec vezetőedzővel látni másokat is kiélezett körülmények között – mondta Dudás András. – Az első három játszmában haraptunk, küzdöttünk, örültünk a pontoknak, a közönség is velünk volt, mert látták az akarást a játékosokon, akik jól is teljesítettek. A negyedik szettben, fejben kicsit kiengedtünk, mert ekkor már mindegy volt, hogy milyen eredmény születik. Az új vezetőedző most már látta a játékosokat tétmeccsen is, és jelezte feléjük, hogy hétfőtől kemény munkára készüljenek.”

A Vegyészre két MEVZA-torna vár februárban, a rájátszást március elején kezdi hazai pályán, és előfordulhat, hogy ismét a Pénzügyőr látogat majd Barcikára. Ha így lesz, minden bizonnyal izgalmas párharcra számíthatunk.