Rába Kupa – immár 56. alkalommal

Immáron 56. alkalommal kerül megrendezésre Győrben, a Rába Kupa  röplabdatorna, amelyen a nők szeptember 15-én, a férfiak egy héttel később, szeptember 22-én, az ifjúságiak pedig október 6-án mérik össze erejüket. A versenykiírást az alábbiakban olvashatják.

 

56. NEMZETKÖZI FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI
RÖPLABDA  RÁBA  KUPA VERSENYKIÍRÁSA

 

  1. A RÁBA KUPA  CÉLJA

Megismertetni Győr városát és Győr-Moson-Sopron megyét a sportolókkal és a sportvezetőkkel. A magyar és a külföldi sportolók a régi barátságukat elevenítsék fel, és kössenek újabb ismeretségeket, barátságokat. A több mint fél évszázados hagyomány további megőrzése. A sportot, a röplabdát a fiatalok egészségük megóvására használják fel, szeressék meg, és játsszák. Eldönteni az 56. Rába Kupa négy osztályában a 2018. évi kupavédőket és a helyezéseket.

  1. A RÁBA KUPA  IDEJE  ÉS  HELYE

A mérkőzéseket a nőknek szeptember 15-én, szombaton az Apor Vilmos Iskolaközpont (9023 Győr, Pátzay Pál utca 46) és a Jedlik Ányos Szakgimnázium (9021 Győr, Árpád út 10), a férfiaknak szeptember 22-én a Széchenyi Egyetem tornatermében, az ifjúsági leány és fiú csapatoknak október 6-án, szombaton a  Krúdy Gyula Gimnázium sportcsarnokában (9024 Győr, Örkény I. u. 8). rendezzük.

  1. A RÁBA  KUPA  RENDEZŐJE

Az 56. Rába Kupát a Győri Röplabda Szövetség a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr Város Röplabda Sportjáért Alapítvány, a Győri Diák Röplabda Club, és a Széchenyi ESE röplabda szakosztálya segítségével rendezi. A Rába Kupát a Versenybíróság bonyolítja le, amelynek elnöke Farnady Ernő, titkára Horváth Pál és Lőrincz Illés.

  1. A RÁBA KUPA  RÉSZVEVŐI

A tornán minden felnőtt és ifjúsági csapat elindulhat, amely nevezését időben eljuttatja a rendezőkhöz. Az ifjúsági csapatokban a 2000. január 1. után született játékosok szerepeltethetők.

  1. HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE

A helyezéseket a csapatok általában körmérkőzésekkel döntik el. A részt vevők számától függően a Versenybíróság kialakítja a verseny rendszerét.

  1. DÍJAZÁS

Az első helyezett női, férfi, leány és fiú csapatok egy évig a Rába Kupa vándorserlegeinek védői lesznek. Ha egy csapat háromszor egymás után, vagy ötször elnyeri ugyanazt a serleget, akkor az véglegesen tulajdonába kerül. Az első helyezett csapatok serleget, az első három helyezett csapat tagjai érmet kapnak. A részvevő csapatoknak a Rendező Bizottság oklevelet, emlékplakettet juttat. A csoportok legjobb előkészítőit, befejezőit és a legjobb hazai játékosait különdíjjal jutalmazzuk.

  1. KÖLTSÉGEK

A Rába Kupa szervezésével, rendezésével kapcsolatos költségeket a rendezők fedezik. A csapatok saját kiadásukról saját maguk gondoskodnak. A felnőtt csapatok 8.000 forintot, az ifjúsági csapatok 5.000 forintot kötelesek fizetni nevezési, játékvezetői díj hozzájárulása címén. A középiskolás csapatok nevezési díját és a szövetség által meghívott külföldi csapatok nevezési díját, vendéglátását a szövetség fedezi.

  1. NEVEZÉS

A nevezéseket a női tornára szeptember 8-ig, az ifjúsági csapatok tornájára szeptember 26-ig megérkezően tudjuk elfogadni. A nevezési lapon kérjük feltüntetni a csapat nevét, nemét, korosztályát, a levelezési címét (postai, telefon, e-mail), érkezési idejét. A nevezéseket a Győri Diák Röplabda Club (9023 Győr, Tihanyi Árpád út 38.), vagy e-mail  faer@jedlik.eu címére kell elküldeni.

  1. SORSOLÁS

A sorsolást a Versenybíróság elkészíti, a Műsorfüzetben elküldi a tornán részt vevő csapatoknak. Az eseteleges kívánságokat a nevezési lapon kérjük feltüntetni.

  1. EGYEBEK

A mérkőzéseket az 5. pontban foglaltaktól eltekintve az érvényes versenyszabályok szerint rendezzük. A mérkőzésekkel kapcsolatos óvást a mérkőzés befejezését követő fél órán belül fogad el a Versenybíróság, és döntését fél órán belül meghozza, amely ellen fellebbezni nem lehet.

Győr, 2018. augusztus 21.

Győri Röplabda Szövetség