Az ötödik helyen zárt Háfra és Szabó Portorozban

dav

Befejezték szereplésüket a magyar strandröplabdázók a portorozi MEVZA-tornán. A mieink közül a legjobban Háfra Dominika és Szabó Dorottya szerepelt, akik ötödikek lettek, míg a két Lutter/Szombathelyi testvérpár egyaránt a kilencedik helyen zárt.

 

Ami a délelőttöt illeti, a lányoknak sikerült jobban, hiszen mindkét Lutter/Szombathelyi páros sikerrel vette a 16 közé kerülésért lejátszott meccset. További párhuzam, hogy mindkét duónk egy-egy szlovák párost búcsúztatott. Sajnos ez bajnoknőinknek nem sikerült a nyolcaddöntőben, mert bár az első szettet remek hajrával hozni tudták, ezt követően a Siposova/Behunova páros fordítani tudott. Komoly meglepetésre a szlovák páros aztán az elődöntőbe is beverekedte magát, miután simán kiejtette a második helyen kiemelt cseheket.

Lutter Lizának és Szombathelyi Kittinek a hazaiak legjobb párosa, Jancar és Kotnik parancsolt megálljt, Háfra és Szabó viszont sikerrel vett egy újabb szlovák duót, Elekovát és Herelovát. Pechjükre azonban a négy közé kerülésért ők is a legerősebb szlovén kettőssel kerültek szembe, s ugyan becsülettel helyt álltak, de végül ők is búcsúzni kényszerültek.

A fiúk számára sajnos már délelőtt véget ért a program, miután Benkő Balázs és Oláh Botond a cseh kettőstől szenvedett vereséget, a döntő szettben 23:21-re (!), míg Hajós Artúr és Jánossy Bálint egy hazai párossal szemben búcsúzott. Legjobb párosaink számára ez így is remek bemelegítés volt a jövő heti, siófoki World Tour-versenyre.

 

Nem jártak szerencsével U18-as párosaink sem a brnói Európa-bajnokságon. A csoportkör utolsó fordulójában Sándor Bence és Stréli Bence a hazaiak párosától szenvedett vereséget, míg Divényi Zita és Réthelyi Zsófia közel állt a továbbjutáshoz egy ciprusi párossal szemben: az első játszmát is éppen csak elvesztették, a másodikban pedig simán nyertek. A döntő szettben azonban végül az ellenfél kerekedett felül, s a 15:12-es eredmény a ciprusiak továbbjutását eredményezte.