Válogatott feladó és új légiós Újpesten

Két játékos leigazolását jelentette be a napokban az Extraligában szereplő UTE női csapata. Feladó poszton a távozó Ancsin Kitti helyére a nyáron a válogatottal Európa Liga-ezüstérmet szerző Bagyinka Fanni érkezik a Haladásból, Bleicher Réka mellé. Emellett egy brazil-német kettős állampolgárságú ütőt is igazoltak a lilák.

 

A klub az idén hosszabbító Bleicher Réka mellé a Haladás játékosát, Bagyinka Fannit igazolta le, így két válogatott feladóval vágnak neki az idénynek. A játékos Békéscsabán kezdte a röplabdás pályafutását, majd a Kaposvárra, onnan pedig a tavaly feljutó szombathelyi csapathoz igazolt. Nyáron – Bleicher Rékához hasonlóan – ő is meghívót kapott a felnőtt válogatottba, tagja volt az Európa Ligában ezüstérmes csapatnak és pályára lépett Kolumbia, illetve Peru ellen az FIVB Challenger Cup két mérkőzésén, Peruban.

Azért váltottam csapatot, mert az Újpestnél komolyak a célok és profi munka folyik. Fejlődésem szempontjából jól jött a váltás. Mindig is szimpatikus csapat volt az UTE, ezért örültem, hogy megkerestek. Már az első tárgyalások alatt tudtam, hogy ez egy jó választás lesz részemről. Nagyon szeretném, ha a játékommal hozzá tudnám segíteni a csapatot ahhoz, hogy döntőt játszunk. Ez a jövő évi célom!

A héten még egy új játékos csatlakozott a kerethez, aki nem más, mint a német-brazil kettős állampolgárságú szélső ütő, Lousi Souza Ziegler. 2013-ban igazolt Németországba, a SSC Palmberg Schwerin csapatához, ahol négy évet töltött el. Az első évben megnyerte a német kupát és a bajnokságot, majd a távozásakor, 2017-ben ismét csak bajnoki címet és szuperkupát ünnepelhetett. 2015-ben a Challenge Kupában, 2016-ban a CEV Kupában ért el harmadik helyet, ugyanezekben az években a bajnokságban is bronzérmeket ünnepelhetett. A távozása után – a hivatalos cikkek szerint – az ő helyére igazolta le a német csapat Békéscsabáról Szakmáry Grétát. A tavalyi szezont a román CSM Târgoviște együttesénél töltötte, ahol a negyedik helyen végzett.

A 33. születésnapját július 30-án ünneplő ütő így nyilatkozott a klub honlapjának a jövőről: „Nagyon örülök, hogy sikerült az UTE-ba igazolnom. Ez az első alkalom, hogy Magyarországon járok. Eddig csak pozitív tapasztalatom van. Mindenki nagyon kedves, segítőkész a szakosztálynál. Bízom benne, hogy a játékommal hozzá tudom segíteni a csapatot a kitűzött célok eléréséhez!